Prima pagină » Local » Trei unități de învățământ din Iași vor fi modernizate! Serviciile de proiectare costă peste 60.000 de euro
Trei unități de învățământ din Iași vor fi modernizate! Serviciile de proiectare costă peste 60.000 de euro

Trei unități de învățământ din Iași vor fi modernizate! Serviciile de proiectare costă peste 60.000 de euro

01 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Trei unități de învățământ din Iași vor fi modernizate. Primăria a semnat contractul privind serviciile de proiectare

Administrația publică locală a achiziționat prin cumpărare directă, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), serviciile de proiectare, faza documentații de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Școli verzi – modernizarea clădirii Colegiului Național «Garabet Ibrăileanu», extinderea clădirii Colegiului Național «Mihai Eminescu», extinderea clădirii Liceului «Miron Costin» din municipiul Iași”

Mai multe unități de învățământ din Iași vor fi modernizate! Primăria Iași a semnat contractul de proiectare cu o valoare de peste 60.000 de euro

Contractul are o valoare de 258.500 de lei, fără TVA, 307.615 lei cu TVA inclus, aproximativ 61.824 de euro. Acesta are ca obiectiv Servicii de întocmire a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (D.A.L.I.), pentru obiectivul de investiții „Școli verzi – modernizarea clădirii Colegiului Național «Garabet Ibrăileanu», extinderea clădirii Colegiului Național «Mihai Eminescu», extinderea clădirii Liceului «Miron Costin» din municipiul Iași”.

Municipiul Iași a semnat cu Ministerul Educației contractul de finanțare nr. 12085/08.08.2024. Finanțarea investiției se va face din fonduri europene nerambursabile – Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C15 Educație, investiția 10 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi.

„Dezvoltarea infrastructurii școlare prin susținerea și dezvoltarea unei rețele a școlilor verzi, pentru tranziția la o economie durabilă din perspectiva mediului, circulară și neutră din punct de vedere climatic și promovarea unei culturi a sustenabilității la nivelul unităților de învățământ. Obiectivul vizat prin programul „Dezvoltare rețea de școli verzi” este reducerea consumului anual de energie a clădirilor, prin lucrări de renovare, respectiv izolație termică panouri solare, laboratoare de științele naturii, spații verzi, facilități pentru colectarea selectivă a deșeurilor”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Astfel, lucrările de reabilitare vor asigura reducerea de dioxid de carbon a școlilor și vor facilita accesul la energie pentru elevi. Conceptul de „școală verde” desemnează profilul unei școli care creează un mediu sănătos și care favorizează învățarea, în timp ce economisește resurse, generează energia electrică proprie și folosește tehnologii care reduc emisiile de gaze cu efect de seră.

Firma care a încheiat contractul de proiectare cu Primăria Iași este Sigm – Home Projects SRL

Firma care a încheiat contractul cu Primăria Iași pentru valoarea de peste 60.000 de euro este Sigm – Home Projects SRL. Societatea a fost înființată în anul 2011 și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Sigm – Home Projects SRL este controlată de Elena Irina Teslărașu, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 12.178.536 de lei, un profit net în valoare de 1.528.983 de lei și datorii de 5.903.159 de lei. În anul 2022, societatea a realizat o cifră de afaceri în valoare de 6.162.173 de lei, un profit net de 281.804 lei și datorii de 5.725.198 de lei.

Amintim aici că și licitația referitoare la revizuirea proiectul tehnic de la Sala Polivalentă „Regina Maria” a fost atribuită printr-o licitație publică către firma Sigm – Home Projects SRL, deținută de soții Teslărașu. Valoarea totală a proiectului este de peste 480.000 de lei.

Trei unități de învățământ din Iași vor fi modernizate. Primăria a semnat contractul privind serviciile de proiectare, care are o valoare de peste 60.000 de lei. Firma Sigm – Home Projects SRL l-a primit prin încredințare directă. Aceeași societate a actualizat și proiectul de modernizare de la cinematograful Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`