Prima pagină » Local » Trei tineri din Pașcani, reținuți de polițiști după ce au furat aproape 10.000 de lei

Trei tineri din Pașcani, reținuți de polițiști după ce au furat aproape 10.000 de lei

04 mart. 2022, 07:00,
Andreea Andrei, în Local

Trei tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani sub acuzația de furt calificat din doua unități comerciale. Prejudiciul a fost estimat la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă 20 de pachete cu țigări.

În noaptea de 1 spre 2 martie 2022, trei tineri din Pașcani au pătruns în două unități comerciale și ar fi sustras suma de 9.700 de lei, dar și 20 de pachete cu țigări.

Poliția a recuperat de la bărbații implicați suma de 8.500 de lei și 14 pachete cu țigări. Acest tip de infracțiune denotă faptul că nivelul de trai devine din ce în ce mai nefavorabil, unii cetățeni găsind soluții simple, dar ilegale.

Spatele unui bărbat încătușat; in fundal - insemnele Politiei

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore

Trei tineri din Pașcani, reținuți pentru furt calificat

Sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani

Cei 3 suspecți vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani

Poliția Municipiului Pașcani a identificat pe 2 martie 2022 trei tineri bănuiți că ar fi jefuit două magazine. Din primele cercetări s-au găsit în posesia lor 14 pachete de țigări și mare parte din suma de bani ce a fost sustrasă din cele două societăți. Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

“Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe data de 2 martie 2022, cei 3 tineri bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore. Cei 3 tineri vor fi prezentaţi, cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Prejudiciul total făcut de cei 3 tineri este în valoare de 9.700 de lei numerar, la care se adaugă valoarea a două cartușe cu țigări.

Poliția Municipiului Pașcani se confruntă cu foarte multe persoane ce încalcă legea.Mai mult de atât, la nivelul municipiului a crescut numărul minorilor trimiși în judecată, precum și numărul total al dosarelor inaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani. Rata criminalității a crescut la nivelul județului Iași, polițiștii confruntându-se cu cazuri din ce în ce mai tulburătoare, de la șoferi băuți, vatmani bătuți și hoți de buzunare, până la crime sângeroase.

Mainile unui bărbat ce tine deschis un portofel maro gol

De cele mai multe ori, persoanele acuzate de furt nu au un loc de muncă

Nivelul scăzut de trai din România duce la disperare

Un politist si o autospeciala, in intuneric

Polițiștii au recuperat mare parte din prejudiciul adus celor două întreprinderi

După multiple cazuri de suicid cauzate de facturile imense la gaze naturale și energie electrică, scumpirile alimentelor de orice fel și ale tuturor produselor de uz general cauzează disperare în rândul oamenilor cu venit mic sau inexistent. Din păcate, soluțiile din partea Statului Român întârzie să apară. Economia României va avea declinuri mari cauzate de războiul dintre Ucraina și Rusia, dar și de sancțiunile pe care Federația Rusă le-a primit din partea statelor din Europa.

Criza financiară iminentă împinge oamenii de rând la limita disperării, fiecare renunțând la lucrurile care pot fi considerate opționale sau alegând să folosească produse de o calitate mai slabă, pentru un preț mai mic.

Dacă unii cetățeni aleg să muncească mai mult sau să caute joburi mai bine plătite, alții caută soluții mai facile, dar ilegale. Un astfel de exemplu este dat de către cei 3 tineri din Pașcani suspectați de furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *