Trei tineri din județul Iași au reușit să obțină zece pe linie la examenul de Bacalaureat 2024. Aceștia sunt de la trei unități de învățământ diferite, două dintre ele fiind private. Absolvenții de clasa a XII-a ne dezvăluie secretul din spatele acestor reușite.
Trei decariști ieșeni la examenul de Bacalaureat 2024
Iașul se poate mândri cu trei decariști! Ilinca Floroiu, de la Colegiul „Richard Wurmbrand”, Mara Karina Ionescu, de la Colegiul Național și încă un elev de la Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”, a cărui identitate nu au dorit părinții să o dezvăluie.
Iașul este județul cu cele mai multe medii de 10 din țară. În anul 2023, cinci tineri au obținut media 10 după contestații.
Ilinca Floroiu susține faptul că nu se aștepta să obțină 10 pe linie, iar emoțiile au fost la cote maxime înainte de afișarea rezultatelor.
„Când am văzut rezultatul, am fost foarte fericită, nu mă așteptam la 10 pe linie. Acest rezultat este o cristalizare a eforturilor mele de peste ani, dar și a susținerii constante a profesorilor, familiei și prietenilor. Având în vedere că am învățat în mod constant de-a lungul întregului parcurs educațional, nu a fost un efort de ultim moment, ci o muncă constantă la nivel înalt pe întregul parcurs al celor 12 ani de studiu. Cât despre medie, nu mă așteptam la 10. Îmi doream mult să obțin rezultate de excepție, dar am avut și momentele mele de îndoială cu privire la punctaj. Nu am făcut deloc pregătire în particular, am avut noroc de profesori foarte buni la școală, care m-au învățat tot ce am avut nevoie pentru a obține acest rezultat. M-am pregătit de-a lungul anului, am învățat în mod constant materia. M-a ajutat și faptul că am dat simulări pentru Bacalaureat, atât cele de la nivel național, cât și cele din cadrul școlii. Acestea au fost un prilej de a îmi verifica nivelul cunoștințelor și de a recapitula materia”, declară Ilinca Floroiu.
O absolventă din Iași, cu media 10, vrea să studieze în Germania
Mara Karina Ionescu este absolventă a Colegiului Național Iași și a obținut 10 pe linie la Bacalaureat. Tânăra vrea să studieze Chimie sau Fizică în Germania, la Universitatea Heidelberg.
„Experiența s-a dovedit mai dură în clipele de dinaintea examenului și, desigur, pentru perfecționiștii dintre noi, chiar și în cele de după examenul propriu-zis, întrucât presiunile autorealizării și poate chiar ale probării potențialului se manifestă constant. M-am pregătit mult, atât activ, cât și pasiv. Spun pasiv, deși mai mult apreciez întocmai acea pregătire, cea de dinafara șabloanelor și programelor. Astfel, nu am făcut compromisuri regretabile în ceea ce privește viața unui tânăr. Momentul vederii rezultatului a fost unul timpuriu celui în care am înregistrat cu adevărat ce se întâmplase. Din nou, fac acest rezultat să sune ca o întâmplare, una care nu se putea manifesta fără trepidații ori urlete, apeluri câte nu am dat niciodată ori respirații tăiate. Vreau să studiez Chimie sau Fizică în Germania, Universitatea Heidelberg este prima opțiune, însă, orice voi alege să urmez, nu îmi voi uita partea umanistă. Dacă aș avea șansa, aș învăța toată viața mea. Aș face cât de multe facultăți încap în aceasta”, declară Mara Karina Ionescu.
Tânără din Iași, cu media 9,98: „Am depus contestație”
Ileana Grigore este absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță”, iar la examenul de Bacalaureat a reușit să obțină media 9,98. Tânăra a depus contestație în cursul zilei de ieri, 8 iulie 2024, și se așteaptă să obțină media 10.
„Pentru mine, anul acesta, a fost importantă pregătirea pentru examenul de admitere la Medicină, de aceea Bacalaureatul a trecut pe planul doi. Totuși, la matematică și fizică am încercat să păstrez un ritm de lucru relativ constant, iar la limba româna m-a ajutat foarte mult experiența de lectură și organizarea schematică a eseurilor. Foarte importantă a fost și colaborarea continuă cu profesorii de la clasă, în special doamna profesor Nechifor și domnul profesor Miron. Am depus, iar corectarea la română este foarte subiectivă, luând în considerare și diferențele mari de note între corectori la simulări. Eu consider că am scris bine, dar depinde și la cine ajunge lucrarea”, spune Ileana Grigore.
Trei medii de 9,96 au fost obținute de către absolvenți ai Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiului Național Iași și Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași.
La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 80,85 la sută, peste media națională (76,4 la sută), comparabilă cu rata de promovare (înainte de contestații) a anului școlar 2022-2023 (80,83 la sută). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 84,2 la sută, iar pentru promoțiile anterioare 34,84 la sută. Au promovat 4.167 de candidați dintr-un total de 5.154 de candidați prezenți.
Iar ne amagim cu notele de 10?
Ca liceele mari de top au elevi respinsi nu vorbeste nimeni?? Rusinooos…
studiati dragelor in România că avem univeristăți de excelență. Nu-s cânii cu colaci in coadă in alte țări. Te poți afirma în țara ta. Salariile au mai crescut, vor mai crește conform dispozițiilor UE. Poți foarte bine să ajungi cercetător științific, doctor în științe mediale, magistrat al adevărului, inginer IT, manager, profesor, etc.
FELICITARI!