Prima pagină » Local » Trei tineri din Iași, acuzați de trafic cu etnobotanice! Anchetatorii i-au trimis în judecată! Totul a ieșit la iveală la percheziții! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Trei tineri din Iași, acuzați de trafic cu etnobotanice! Anchetatorii i-au trimis în judecată! Totul a ieșit la iveală la percheziții! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

01 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au trimis în judecată trei tineri. Aceștia sunt acuzați că au făcut trafic de etnobotanice. Totul a ieșit la lumină în urma unor percheziții efectuate de către anchetatori

Trei indivizi din Iași sunt acuzați de trafic cu etnobotanice! Anchetatorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată! Întreaga poveste a ieșit la iveală în urma unor percheziții!
Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii DIICOT Iași i-au trimis în fața instanței pe Vlad Constantin Turculeț, Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”, și pe Daniel Avătăjiței, zis „Caramel”. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Vlad Constantin Turculeț, Liviu Constantin Miron și Daniel Avătăjiței, acuzați că ar fi traficat substanțe interzise

La finele anului trecut, doi tineri ieșeni au ajuns după gratii, fiind suspectați de trafic cu etnobotanice. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis atunci propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Vlad Constantin Turculeț și al lui Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”.
„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT Iași. În consecință, ia față de inculpații Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, pentru efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată”, au afirmat magistrații ieșeni. Decizia luată de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași a fost contestată de către Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”. Ulterior, anchetatorii au ajuns și la Daniel Avătăjiței.

Percheziții făcute de polițiștii ieșeni

Cei trei indivizi au intrat în atenția polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și al procurorilor DIICOT Iași. Anchetatorii au documentat activitatea unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Oamenii legii au efectuat două percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 260 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 128.940 de lei, 11 telefoane mobile, 31 de cartele telefonice și 3 cântare electronice de mare precizie.

„Pe baza probatoriului administrat în cauză, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași și duse în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Acțiunea a beneficiat de sprijinul agenților din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au afirmat atunci procurorii DIICOT Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *