Prima pagină » International » Trei tineri au furat gumă de mestecat în valoare de zeci de mii de lire. Unul dintre ei a scăpat de pușcărie

Trei tineri au furat gumă de mestecat în valoare de zeci de mii de lire. Unul dintre ei a scăpat de pușcărie

29 iul. 2022, 11:39,
BZI.ro, în International

Întâmplare tragic-comică în Birstall, Marea Britanie unde mai mulţi tineri au furat gumă de mestecat în valoare de zeci de mii de lire. Poliţiştii i-au prins pe indivizi, dar unul dintre ei a scăpat de pușcărie.

De-a lungul istoriei au rămas consemnate multe furturi, unele mai ciudate, altele fabuloase. Sunt multe jafuri care au rămas neelucidate nici până în zilele noastre.

Au furat gumă de mestecat de zeci de mii de lire

Un tânăr de 18 ani care a ajutat să fure 30.000 de lire sterline din guma de mestecat marca Wrigley dintr-un camion în încercarea de a stinge o datorie a primit 150 de ore de muncă în folosul comunității. Keon Sanderson a făcut parte dintr-o bandă de trei oameni care a efectuat raidul într-un parc de camioane din Gloucester Services pe M5 la primele ore ale zilei de 4 mai anul acesta.

În timp ce șoferița dormea ​​în cabina lui, cei trei au tăiat partea laterală a camionului și au scos șapte din cei 19 paleți de gumă de mestecat din interior în propriul lor camion. Ei au fugit de la fața locului după ce un alt șofer a văzut furtul și a sunat la poliție.

Au fost urmăriți de-a lungul M5 până la Cheltenham , unde au părăsit autostrada și au condus pe direcția greșită de-a lungul A40 înainte de a-și abandona camionul în apropierea unei reprezentanțe BMW și a fugit pe jos. Inculpatul și un al doilea bărbat, Ellis Benecke, în vârstă de 20 de ani, au fost arestați la scurt timp după.

Ulterior, Sanderson a pledat vinovat pentru furt, deținere de canabis și nu a furnizat un test de respirație sau o probă de sânge sau urină pentru analiză. La audierea sa de condamnare la Gloucester Crown Court, Mandla Ndlou, în apărare, a declarat că inculpatul a fost „constrâns” să participe la furt pentru a plăti o datorie. El a spus că Sanderson nici măcar nu are de câștigat de pe urma vreunei vânzări viitoare a gumei și că singurul beneficiu este că datoria îi va fi anulată.

Top furturi ciudate în istorie

În istorie au fost înregistrate mai multe furturi care parcă au sfidat logica. Au fost persoane care au furat bikini, sau lucruri care în realitate nu le-ar aduce profituri uriașe. Vă prezentăm cele mai ciudat furturi din istorie:

1. Au furat un camion plin cu Nutella și ouă Kinder // 2017

În august 2017, hoții din orașul Neustadt, Germania, au furat un camion frigorific plin cu până la 20 de tone de ouă de ciocolată Nutella și Kinder. Transportul cu zahăr a avut o valoare estimată la aproximativ 80.000 de dolari, ceea ce a determinat forțele de ordine din Germania să avertizeze cetățenii cu niște sfaturi înțelepte pe care probabil ar trebui să le urmezi întotdeauna: „Oricine a oferit cantități mari [de ciocolată] prin canale neconvenționale ar trebui să raporteze imediat poliția”. În mod misterios, o remorcă separată plină cu 30 de tone de suc de fructe a fost furată în același weekend în orașul Wittenberg, la aproximativ 260 de mile nord-est de alunele de pădure.

2. Jaful Asociației de Economii din Clay // 1866

Jesse James este unul dintre cei mai notori criminali din istoria Americii. Și, deși nu a fost niciodată legat oficial de niciun jaf, se crede că James – sau cel puțin membri ai bandei sale – a comis ceea ce se crede a fi primul jaf documentat de bancă în timp de pace din țară, pe 13 februarie 1866, la Clay. Asociația de Economii din Liberty, Missouri . În acea zi, un grup de 10 până la 13 bărbați îmbrăcați în oficiali ai Uniunii au susținut bancă pentru 60.000 de dolari în obligațiuni, numerar și aur. Operațiunea ilegală avea toate capcanele unui stick-up de altădată, complet cu căsători pietrificați și saci de grâu plini cu bani. Dacă James ar fi fost implicat, ar fi fost primul din cele 19 jafuri la care a participat.

3. The Adair, Iowa, Train Robbery // 1873

În anii de după Războiul Civil, sistemul de trenuri în expansiune al SUA a adus furturi pe șine, iar James a fost din nou unul dintre cei mai timpurii care au adoptat -o, organizând unul dintre cele mai infame jafuri de trenuri pe 21 iulie 1873, în afara orașului Adair, Iowa. Transportul real a fost mult mai puțin decât spera echipajul: lingourile de aur în valoare de 75.000 de dolari pe care le aveau după ce au ajuns la un alt tren, forțând banda să se mulțumească cu doar 2000 de dolari.

Așadar, furtul de gume de mestecat pare foarte banal în comparație cu furturile istorice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *