Prima pagină » International » Trei tineri au fost ademeniți într-o pădure și uciși. Criminalul s-a dat de gol printr-o postare de pe Snapchat

Trei tineri au fost ademeniți într-o pădure și uciși. Criminalul s-a dat de gol printr-o postare de pe Snapchat

01 oct. 2024, 17:58, 1 ,
Simona Ciobanu în International

În ciuda „drumului lung și anevoios” pentru a obține o condamnare, Caden Smith — care avea 16 ani la momentul comiterii triplei crime — își va petrece, cel mai probabil, restul vieții în închisoare.

Un adolescent din Indiana a fost condamnat pentru uciderea a trei tineri, faptă comisă pe când avea doar 16 ani. Caden Smith, acum în vârstă de 19 ani, a fost condamnat vineri la 189 de ani de închisoare de către Departamentul Corecțiilor din Indiana, după ce a fost găsit vinovat în august de mai multe acuzații, inclusiv două capete de acuzare pentru crimă, două pentru tâlhărie cu vătămare corporală gravă, precum și multiple acuzații de deținere de arme, droguri și opunere față de forțele de ordine.

Un tânăr de 16 ani a ademenit trei bărbați într-o pădure și i-a ucis

Smith a fost găsit vinovat de uciderea lui Abdulla Mubarak, în vârstă de 17 ani, Joseph Thomas, de 18 ani, și Michael James, de 22 de ani. Corpurile lor au fost descoperite pe o potecă acoperită de iarbă înaltă pe 12 octombrie 2021.

Conform procurorului din județul Marion, Ryan Mears, toate cele trei victime au suferit multiple răni prin împușcare, iar lângă cadavrele lor au fost găsite mai multe cartușe. Smith a fost identificat ca suspect prin comunicările sale cu victimele, stabilindu-se că le-a dus în locul respectiv pentru a le demonstra funcționarea unui dispozitiv numit „comutator Glock”, care transformă un pistol într-o armă automată.

Procurorii au susținut că Smith i-a ucis pe toți trei pentru a-i jefui, iar arma crimei a fost găsită ulterior la locuința sa. Însă obținerea unei condamnări nu a fost ușoară, deoarece unele dovezi-cheie au fost excluse în 2022 din cauza unui mandat de percheziție invalid. Smith a fost eliberat cu monitorizare GPS, dar a fost rearestat la 18 ani pentru încălcarea condițiilor de eliberare, după ce au apărut fotografii Snapchat cu el deținând o armă și droguri. Mai multe arme și muniții au fost găsite ulterior în locuința sa.

Procurorul Mears a declarat că „a fost un drum lung și dificil pentru aceste familii, dar datorită eforturilor neobosite ale anchetatorilor și procurorilor, s-a făcut dreptate pentru Abdullah, Joseph și Michael”. El a subliniat că familiile victimelor nu vor mai putea să-i vadă crescând, dar verdictul asigură că Smith va rămâne în închisoare pentru faptele sale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`