Prima pagină » Actualitate » Trei spitale din Timișoara au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii
Trei spitale din Timișoara au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

Trei spitale din Timișoara au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

08 apr. 2022, 11:00,
în Actualitate

Situaţie tensionată în Timişoara unde trei spitale au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii de proporţii la Colterm. Practic, pe lângă cele trei spitale, jumătate din oraș a rămas fără căldură şi apă caldă.

Situaţia nu este în premieră în Timişoara care în această iarnă a avut mari probleme cu apa caldă şi căldura în spitale. Vă aducem aminte faptul că spitalele din Timișoara au fost puse într-o situație dificilă. Medicii au lansat apeluri după apeluri pentru administrația condusă de Dominic Fritz care a oferit asigurări că totul se va rezolva, dar fără succes.

Trei spitale din Timișoara au rămas fără apă caldă și căldură

În urma unei avarii înregistrate la Colterm în Timişoara au rămas fără apă caldă şi căldură trei spitale dar și incă jumătate de oraș. Avaria a apărut în cursul zilei de 7 aprilie 2022 la o magistrală din perimetrul str. Mareșal Alexandru Averescu. În timpul manevrelor de punere în funcțiune a rețelei, din cauza vechimii și uzurii fizice a unor porțiuni din rețeaua primară, a apărut, însă, o neetanșeitate majoră.

” Ca urmare a manevrelor de secționare a rețelei, respectiv a izolării porțiunii de rețea afectată de avarie, echipele de intervenție au reușit, în cursul nopții trecute, să remedieze doar o porțiune din rețeaua primară afectată, rămânând, însă, în continuare, nealimentați cu energie termică pentru încălzire și apă caldă de consum abonații arondați următoarelor puncte termice: PT 56, PT 13A, PT 3 Trubadur, PT 4 Trubadur, PT 18, PT 12, PT Şiret, PT Păltiniș, PT Plevna, PT Magiaru, PT 6, PT 7A, PT 7B, PT 7C, PT 1A, 1B, PT 2, PT 3, PT 4, PT 4A, PT 4B, PT 24, PT 34, PT 43A, PT 44, PT 46, PT 30 și PT 31. ”

În Timișoara există un scandal în toată regulă în ceea ce privește operatorul Colterm. Dominic Fritz a plătit zeci de mii de euro pe un catalog de amenajări urbane, asta deși timişorenii nu aveau apă caldă şi căldură.

Timișoara, în frig din cauza operatorului Colterm

În această iarnă au fost numeroase situaţii grave în spitalele din Timişoara din cauza proastei administrații şi a operatorului Colterm. Vă aducem aminte faptul că în Maternitatea Bega, medicii au lansat un strigăt de ajutor după ce erau nevoiți să ia bebelușii de lângă propriile mame pentru a-i încălzi. Medicii îi încălzeau pe aceștia cu pături, iar în ceea ce privește igienă, personalul medical s-au întors în timp cu ani de zile:

” O altă mare problemă e legată de igiena nou-născuților care au fost șterși cu prosopul sau au fost șterși cu ajutorul șervețelelor umede”, a explicat un medic de la Maternitatea Bega, potrivit ȘtirileProtv.

Așadar, nu e o noutate că în Timişoara trei spitale au rămas fără apă caldă și căldură, iar situația nu pare să se îndrepte în curând, deși mulţi actori politici au spus că vor remedia problemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *