Prima pagină » International » Trei ofițeri de poliție francezi au murit împușcați după ce au răspuns la un incident de violență domestică
Trei ofițeri de poliție francezi au murit împușcați după ce au răspuns la un incident de violență domestică

Trei ofițeri de poliție francezi au murit împușcați după ce au răspuns la un incident de violență domestică

23 dec. 2020, 20:36,
George Cristian, în International

Un bărbat suspectat de uciderea a trei ofițeri de poliție în centrul Franței a fost găsit mort, a declarat ministrul de interne al țării.

Trei jandarmi au fost împușcați mortal și un al patrulea rănit după ce au răspuns la un incident de violență domestică din Puy-de-Dôme, la vest de Lyon, în primele ore ale zilei de miercuri.

Trăgătorul a fugit de la locul faptei şi a fost găsit mort câteva ore mai târziu

Presupusul trăgător a fugit de la locul fapei, iar oamenii legii au început să demareze o operaţiune de căutări. Miercuri dimineață, ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a scris pe Twitter că ” bărbatul a fost găsit mort”.
Miercuri mai devreme, ministrul a dat publicității o declarație în care se exprima „tristețe profundă” într-o declarație în urma morții locotenentului Cyril Morel, a ofițerului general Rémi Dupuis și a brigadierului Arno Mavel, de la Jandarmeria departamentală Puy-de-Dôme, care au fost uciși în timpul unei intervenții pentru violența domestică.

Afiliatul CNN a raportat că ofițerii de poliție au fost împușcați mortal de un bărbat în vârstă de 48 de ani în timp ce încercau să salveze o femeie care se refugiase pe acoperișul unei case. Casa a fost incendiată, dar femeia a fost salvată, a raportat BFM.

Alte detalii despre moartea suspectului nu au fost încă dezvăluite.

„Chemați să intervină pentru a ajuta o femeie bătută de soțul ei, jandarmii (ofițerii), în circumstanțe care nu au fost încă clarificate, au fost împușcați de bărbat care a deschis focul”, se arată în declarația ministrului de interne.
În declarație se spune că Mavel, în vârstă de 21 de ani, a fost grav rănit și  nu a mai supraviețuit rănilor pe care le-a avut. Ceilalți doi ofițeri care făceau o recunoaștere către casă au fost la rândul lor prinși în focuri de armă. Morel, în vârstă de 45 de ani, și Dupuis, în vârstă de 37 de ani, au fost răniți mortal. Un al patrulea ofițer rănit în coapsă este îngrijit de serviciile de urgență; viața lui nu este în pericol.

Pe Twitter, premierul francez Jean Castex a scris că „această tragedie ne afectează pe toți și îndurerează întreaga țară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *