Prima pagină » Local » Trei oferte pentru modernizarea unui drum de lângă Podu Iloaiei. Contractul este de 94 de mii de euro

Trei oferte pentru modernizarea unui drum de lângă Podu Iloaiei. Contractul este de 94 de mii de euro

06 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Pentru modernizarea unui drum de lângă orașul Podu Iloaiei au fost depuse trei oferte. Licitația are o valoare de 94 de mii de euro și este derulată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor. Lucrarea prevede asfaltarea a 1,3 kilometri dintr-un drum județean de la Podu Iloaiei

Bătaie pe un contract sub 100.000 de euro între asfaltatorii Iașului! Firmele cu lipici la contractele derulate de Consiliul Județean Iași au depus oferte pentru un proiect legat de reabilitarea unei porțiuni dintr-un drum aflat în zona orașului Podu Iloaiei. Societățile Eky Sam SRL, Construct&Drum SRL, dar și Enviro Construct SRL se bat pentru un contract demarat de autoritățile județene. Cele trei firme au prins și cele mai multe contracte de asfaltare din județul Iași. Investiția va fi gestionată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, firma câștigătoare urmând a fi anunțată pe 26 aprilie 2022.

Contract pentru modernizarea unui drum de la Podu Iloaiei

Recent, autoritățile județene au demarat un proiect de modernizare a unei porțiuni dintr-un drum aflat în zona orașului Podu Iloaiei. Investiția DJADP Iași are o valoare de 464.899 de lei (94 de mii de euro) și vizează o porțiune de 1,3 kilometri din DJ 282D Potângeni(DJ 282)-Româneşti-Podu Iloaiei-Madârjac-Țibana (DJ 248A), din intravilanul orașului. La licitație au depus oferte trei societăți din zona Iașului. Acestea au mai prins contracte cu Direcția Județeană de Drumuri și cu alte ocazii în ultimii ani.

Firme cu lipici la banii publici ai Iașului

O ofertă a fost depusă de către Construct&Drum SRL, firmă deținută de Dan Cojocea. Societatea acestuia a mai avut contracte cu autoritățile județene, dar și cu alte localități din județul Iași. În plus, firma respectivă a beneficiat de intrare la licitațiile derulate de DJADP Iași în mandatul fostului președinte Maricel Popa. Firma respectivă s-a lipit la mai multe contracte din bani publici. Anul trecut societatea controlată de Dan Cojocea a prins un contract de 200.000 de lei de la Primăria orașului Hârlău pentru reabilitarea unor drumuri de interes local.

Firma lui Ioan Echimov s-a înscris la licitația derulată de DJADP Iași

O altă ofertă a fost depusă de societatea Eky Sam SRL. Firma este administrată în acte de Radu Marian Samoilă, în realitate aceasta fiind a lui Ioan Echimov. Acesta s-a retras oficial din firmă după o condamnare, în 2019, pentru fraudă cu fonduri europene la Primăria Ion Neculce. Și firma acestuia a fost condamnată și chiar a primit interdicție de a participa la licitații publice. Pentru o vreme, Echimov a înființat firma Eky Route SRL, pe care a înscris-o la licitații.

Totuși nu a mai țint cont de decizia instanței și s-a înscris la alte proceduri cu Eky Sam SRL, pe care le-a și câștigat.

Firme apropiate de PNL Iași vor banii județului

O altă ofertă a fost depusă de Enviro Construct SRL, firmă administrată de Dan Chihaia. Firma este considerată a fi una de casă a PNL Iași, societatea beneficiind de mai multe contracte. În plus, firma a fost implicată și în diverse scandaluri.

”Este vorba de refacerea trotuarelor și a acostamentelor. Este o porțiune din drumul județean care nu a fost prinsă în proiectul de modernizare”, a spus Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași.

Firma câștigătoare va trebui să refacă drumul de la Podu Iloaiei pe o lungime de 1,3 kilometri (partea dreaptă-660 metri liniari, partea stângă-650 metri liniari), cu o lățime de 2 metri. Vor fi aduse la cotă 5 cămine de canalizare, 10 aerisitoare de gaz și alți 10 hidranți stradali. Drumul de la Podu Iloaiei ar urma să fie refăcut în cursul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *