Prima pagină » Titlurile zilei » Trei magazine Mega Image din Iași au fost închise! Mai multe produse aveau etichete mincinoase – FOTO

Trei magazine Mega Image din Iași au fost închise! Mai multe produse aveau etichete mincinoase – FOTO

23 aug. 2022, 02:00, 13 ,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Mai multe magazine Mega Image din Iași au fost închise din cauza neregulilor. Etichetele de pe alimente arătau o calitate superioară a produselor ce nu a putut fi demonstrată. La acțiunea din data de 19.08.2022 s-au aplicat amenzi de peste 200.000 de lei

Controalele efectuate la finalul săptămânii trecute de inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au scos la iveală și neregulile de la magazinele Mega Image din Iași. Asta, după ce mai multe magazine Lidl și Penny au fost închise din cauza problemelor privind igiena și starea produselor prezente la raft. În ceea ce privește Mega Image, s-a dispus închiderea a trei puncte de lucru, din zonele Bularga, Dacia și Mircea cel Bătrân. Comisarii de la ANPC au observat că mai multe produse erau etichetate greșit, cu scopul de a-l induce în eroare pe client.

Mai precis, la mezeluri era menționată o valoare nutrițională superioară, deși, în realitate, acest lucru nu putea fi demonstrat. Raportul ANPC arată că magazinele menționate pot fi închise pe o perioadă de 6 luni. În cazul în care deficiențele vor fi remediate mai rapid, poate fi reluată activitatea. În 2021, lanțul Mega Image a înregistrat, la nivel național, o cifră de afaceri de 7,4 miliarde de lei, adică 1,4 miliarde de euro, un profit de 107,7 milioane de lei, datorii de 1,2 miliarde de lei și un număr de 10.663 de angajați. La un moment dat, reprezentanții Mega Image au retras produse suspecte de contaminare cu Salmonella.

Trei magazine Mega Image din Iași au fost închise. S-a făcut raportul cu amenzi

La nivelul zilei de 19.08.2022, au fost derulate 10 acțiuni de control. S-au aplicat 14 amenzi, în cuantum de 221.000 de lei, dar și 3 avertismente. A fost vizată activitatea Mega Image și Penny pentru punctele de lucru din Iași și Tomești. Controalele au fost realizate cu ajutorul comisarilor din Suceava, Neamț, Botoșani, Bacău și Vaslui.

„Principalele abateri constatate au fost folosirea de practici comerciale înșelătoare, vitrine și lăzi frigorifice neigienizate corespunzător, cu strat de gheață considerabil, comercializarea de produse alimentare, în special fructe și legume, care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, mirosului, precum și comercializarea alimentelor care nu respectă condițiile prescrise sau declarate”, a transmis Florin Onofrei, șeful Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași.

Mai multe magazine Lidl au fost sancționate

Săptămâna trecută, a fost prezent la Iași și Horia Constantinescu, președintele ANPC, la conferința „Iași – Capitala Consumatorilor din România”, organizată la împlinirea a 30 de ani de la înființarea instituției. Cu această ocazie au fost controlate 5 magazine Lidl, din Nicolina, Tătărași Dacia, Moara de Foc și Vișoianu (Ciurea). Comisarii de la București, dar și cei de la Iași, au identificat zone ce nu respectau condițiile igienico-sanitare, motiv pentru care magazinele au fost închise până la remedierea deficiențelor. Ba mai mult, au fost aplicate și amenzi. Pentru mizeria din magazinele amintite, comisarii ANPC au aplicat amenzi în cuantum de 98.000 de lei, aproape 20.000 de euro. Pentru abateri repetate, s-a dispus suspendarea activității magazinului Lidl din Tătărași pe o perioadă de 6 luni.

Trei magazine Mega Image din Iași au fost închise, dar rămâne de văzut dacă vor fi redeschise în perioada următoare.

Comentarii
  • Intreb si eu: ce treaba are magazinul cu informatia de pe eticheta? Sa raspunda cei care au produs salamul respectiv si cei care au avizat comercializarea lui! In rest, da, sunt de acord cu celelalte observatii!

  • Ha, ha, ha

  • Ha, ha, ha

  • Si unde era acest sef de la Iasi Onofrei pana sa vina sefu lui, Constantinescu la Iasi?Cate procese verbale a incheiat echipa lui de la Iasi pana acum in aceste magazine? Sau era mai importanta sacosa cu produse? Umbla mustele si gandacii prin magazine si patronii nu mai fac DDD ca cica tot trebuie sa dea spaga la controale.

  • Bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • În sfîrșit un lucru bun.

  • @Ticu
    daca umbla muste si gandaci chiar nu trebuie inchise.
    Nu ne-a spus UE ca alea sunt viitorul alimentatiei?

  • Rușine , rușine, să vă fie.

  • Onofrei doarme pe camesa… Mai bine îl puneți din nou șef pe Grigoraș ca ala făcea treaba…. Si el, aici pe plan local a închis marile supermarketuri.

  • De ce Anpc face separatist, de ce nu verifica toate supermarketurile Profi, Kaufland, Carrefour….? Unele au cotizat și altele nu? RUSINEEEE!!!!

  • Onofrei doarme, nu poate lega doua propoziții…. El are bani, pământ și asa rezolva tot!

  • Ciuprian Porumboiu

    Eii, asa mai merge. Nu doar Lidl, care e cel mai la indemana omului. Mai inchidem si jnapani…Bun asa.

  • Super market vande gangaci la Universitatea din Copou pentru ca face faina. La targul din Copou au adus diferite sortimente de paine sigur din aceasta faina am gustat din cele 8 sortimente si toate erau foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *