Prima pagină » Local » Trei ieșeni, hoți de cupru și de cablu telefonic! Ce au decis magistrații

Trei ieșeni, hoți de cupru și de cablu telefonic! Ce au decis magistrații

11 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Trei ieșeni acuzați de furt calificat riscă să rămână în continuare după gratii, după ce ar fi furat de mai multe ori cupru și cabluri telefonice ce aparțineau de S.C. Romtelecom S.A. Hoții de cupru acționau seara, în mod special, punând mâna pe metri întregi de material prețios pe care îl transportau cu mașina unui prieten. După ce vindeau cuprul, ridicând mii de lei de pe urma lui, indivizii împărțeau banii în mod egal

Oamenii legii i-au surprins în fapt, imobilizându-i ulterior. După ce au fost imobilizați şi percheziționați corporal, asupra lor a fost găsit un rucsac de culoare gri, iar în interiorul acestuia erau mai multe obiecte: clește „gură de lup”, un bomfaier de pânză, o bucată de sârmă de aproximativ 5 m, doi saci de rafie, un cântar, două chei mecanice fixe şi două pungi de plastic.

Hoți de cupru, prinși de oamenii legii

Trei ieșeni sunt în arest, încă din 2014, pentru furt calificat. Indivizii au fost prinși de oamenii legii în 2013, când s-a constatat faptul că au furat kilograme de cupru și de cablu de două ori.

„În noaptea de 24 spre 25.01.2013, inculpații au sustras aproximativ 100 de metri de cablu din reţeaua telefonică a S.C. Romtelecom S.A, cablu pe care l-au transportat până pe malul unui iaz, unde i-au dat foc, iar cuprul rezultat l-au pus în doi saci de rafie şi l-au vândut cu suma de 1.728,54 de lei, deplasarea la sediul societăţii făcându-se cu autoturismul condus de martor. Cei trei inculpaţi au împărţit în mod egal suma obţinută din vânzarea cuprului, fiecare primind aproximativ 600 de lei.

În aceeaşi noapte, inculpaţii au mai secţionat o bucată de cablu de aproximativ 25 de metri, pe care au lăsat-o pe şufa de susţinere, cu scopul de a fi sustrasă ulterior.

Astfel, în noaptea de 26 spre 27.01.2013, organele de cercetare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei persoane au sustras cablul integrat la reţeaua telefonică aparţinând S.C. Romtelecom S.A, postată aerian pe stâlpi, pe marginea DJ 248C. Astfel, la ora 03:00, pe traseul ce străbate DJ 248 C, inculpaţii au fost surprinşi de organele de cercetare în timp ce sustrăgeau cablul telefonic secţionat anterior, în noaptea de 24/25.01.2013, ce aparţine reţelei S.C. Romtelecom S.A. Lucrurile găsite în rucsac au fost ridicate de organele de poliţie şi depuse la camera de Corpuri delicte din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, conform procesului-verbal”, precizau anchetatorii.

Judecătorii au respins contestația unuia dintre vinovați

Recent, unul dintre vinovați a depus o contestație în ceea ce privește modificarea pedepsei, însă magistrații de la Judecătoria Iași au respins-o.

„Prin sentinţa penală din data de 24.02.2014, pronunţată, definitivă, prin neapelare, la data de 20.05.2014, contestatorul a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Respinge contestaţia în anulare, formulată de contestatorul, în prezent aflat în Penitenciarul Iași, cu privire la sentinţa penală a Judecătoriei Iaşi”, menționau magistrații.

Reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un ieșean care obișnuia să fure cabluri de cupru din stațiile CFR a fost condamnat de magistrații ieșeni la închisoare. Acesta lua constat cabluri din tronsonul CFR. Cumulat, pe parcursul a trei zile a furat peste 80 de metri liniari de fire de cupru. Individul acționa noaptea, în tronsonul de cabluri CFR, amplasat în triajul Stației C.F. Socola și fura metri întregi de material pe care obișnuia să-l vândă. Hoțul de cupru a tăiat secțiuni de cablu în valoare de peste 2.300 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *