Prima pagină » Local » Trei hoți au fost plasați sub control judiciar după ce au dat mai multe spargeri la Iași. Au furat ce au prins de prin gospodării
Trei hoți au fost plasați sub control judiciar după ce au dat mai multe spargeri la Iași. Au furat ce au prins de prin gospodării

Trei hoți au fost plasați sub control judiciar după ce au dat mai multe spargeri la Iași. Au furat ce au prins de prin gospodării

23 feb. 2024, 02:00, 2 ,
Dragos Savin în Local

Trei hoți au fost plasați sub control judiciar după ce au comis mai multe furturi. Aceștia au pătruns în mai multe imobile și au luat mai multe bunuri. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să stea ceva timp după gratii

Trei tineri au fost plasați sub control judiciar după ce au dat mai multe spargeri.

„La data de 20 februarie a.c., Secția nr. 1 Poliție Rurală Iași au reținut trei bărbați, din comuna Ungheni, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că, în perioada 10-14 februarie a.c., aceștia ar fi pătruns fără drept în mai multe imobile din comunele Ungheni și Holboca, aparținând persoanelor vătămate, respectiv doi bărbați și o femeie, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

Prejudiciul cauzat a fost peste jumătate recuperat, fiind predat persoanelor vătămate. În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. La data de 21.02.2024, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iașiși Judecătoria Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Cei trei hoți au fost plasați sub control judiciar

Deși procurorii au cerut arestarea preventivă a celor trei bărbați, judecătorii au decis luarea măsurii controlului judiciar față de aceștia pentru 60 de zile.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpaţii Andrieă Iulian-Viorel, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de furt calificat şi furt calificat, Andrieş Petronel-Vlad, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de furt calificat şi furt calificat, și Pădurariu Sebastian-Neculai, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de furt calificat. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Andrieş Iulian Viorel, Andrieş Petronel Vlad şi Pădurariu Sebastian Neculai, cu datele de stare civilă anterior menţionate, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 21.02.2024”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Zilele trecute, alți hoți au ajuns în arest tot pentru furt.

„La data de 19 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut doi bărbați, de 44 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că la data de 16 ianuarie a.c., aceștia, prin folosirea unui dispozitiv improvizat care blochează activarea sistemului de închidere centralizată a uşilor unui autovehicul, prin bruierea semnalului aferent acestui sistem, ar fi sustras din autoturismul persoanei vătămate (un tânăr de 24 de ani), suma de 90.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. La data de 20.02.2024, bărbații au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării preventive a acestora pentru 30 de zile”, au mai transmis reprezentanții IPJ Iași.

Comentarii
  • Andrieă? Prostanule

  • R E A L I T A T E A

    Aha. Și i-a plasat sub control judiciar?! Nu i-au arestat. Bun așa. De aici de la aplicarea actului de justiție pornește totul în țara asta! Furi cât poți, iar dacă te prinde, rămâi acasă. În loc sa se dea puterea exemplului în așa fel încât alții să nu mai facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`