Prima pagină » Local » Trei focare noi de CVOID-19 în județul Iași
Trei focare noi de CVOID-19 în județul Iași

Trei focare noi de CVOID-19 în județul Iași

07 nov. 2020, 14:11,
Cristian ZAVASTIN în Local

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează astăzi, 7 noiembrie, cu privire la apariţia a încă trei focare Covid-19 în Judetul Iaşi.

Este vorba despre Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități (C.I.A.P.A.D.) Popricani, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie„Cuza Vodă” Iași și Institutul Regional de Oncologie Iași.

La Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Popricani au fost depistați cu COVID-19 5 salariaţi. Măsurile dispuse vizează cazurile pozitive, care au fost izolate la domiciliu. Ancheta epidemiologica este in desfasurare.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie„Cuza Vodă” Iași – Bloc operator au fost depistați pozitiv 11 salariaţi.

Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu cu monitorizare de către medicul de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor blocului operator și reinstruirea personalului privind obligativitatea purtării echipamentului de protecție complet și permanent. Ancheta este in desfasurare.

La Institutul Regional de Oncologie Iași au fost depistați pocitiv 9 pacienți.

Patru cazuri pozitive au fost izolate la domiciliu cu monitorizare de către medicul de familie și 5 pacienți au fost transferați în alte unități medicale. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor și reinstruirea personalului privind obligativitatea purtării echipamentului de protecție complet și permanent. Ancheta este in desfasurare.

Actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”C. A. ROSETTI” Iași – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 persoane (3 salariaţi si 4 beneficiari).

Măsuri:

La testarea salariaților din data de 06.11.2020 a mai fost depistat un pozitiv. Salariatul este izolat la domiciliu si este monitorizat de medicul de familie.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”SF. ANDREI” IAŞI- au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 4 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati pozitiv 8 salariaţi.

Măsuri:

La testarea personalului, au fost depistate încă 4 persoane pozitive COVID-19. Acestea au fost au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină.

  1. CENTRUL REZIDENÍAL SF. NICOLAE PAȘCANI- a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 3 salariaţi şi 3 beneficiari.

Măsuri:

La testarea din data de 04.11.2020, s-a confirmat inca un caz la salariati (administrator). Angajatul este izolat la domiciliu si este monitorizat de medicul de familie.

Pacienți și cadre medicale de la două spitale ieșene, testați pozitiv

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează astăzi, 6 noiembrie, cu privire la apariţia a două focare Covid-19 în judetul Iaşi, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași și la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași.

La Institutul de Psihiatrie Socola – Secția 5 acuţi (VI bărbaţi) au fost consemnate 5 cazuri (3 pacienţi şi 2 angajaţi). Ca măsuri s-a dispus izolarea persoanelor infectate în pavilion. Personalul pozitiv este izolat la domiciliu şi monitorizat de medicul de familie. Ancheta rămâne deschisă.

La Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași – Compartiment ATA (aprovizionare – transport – administrativ) au fost depistați pozitiv 5 salariaţi. Ca măsuri, cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu. Ancheta epidemiologica este în desfăşurare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024