Prima pagină » Local » Trei focare COVID-19 în spitalele din Iași! Iată care este situaţia raportată de DSP Iași
Trei focare COVID-19 în spitalele din Iași! Iată care este situaţia raportată de DSP Iași

Trei focare COVID-19 în spitalele din Iași! Iată care este situaţia raportată de DSP Iași

02 nov. 2020, 14:55,
George Cristian în Local

DSP Iași a anunţat noi focare COVID-19 pe teritoriul judeţului Iași. Aşadar în spitale precum Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul de Neurochirurgie dar şi Institutul Socola au fost depistate mai multe persoane care au COVID-19.

Vorbim de către medicale dar şi de pacienţi internaţi în unităţile medicale mai sus amintite. La general, starea celor infectate este una general bună, aceştia fiind izolaţi la domiciliu.

Spitalul Judeţean de Urgență are 6 cadre medicale infectate

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi, astfel:
SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ”SF. Spiridon” – Clinica Diabet şi Boli Metabolice – 6 cadre medicale.
Măsuri:
Cadrele medicale pozitive au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Prin urmare, persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta este în desfăşurare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a două focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

Institutul de Psihiatrie SocolaIași are 7 persoane infectate

1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Psihiatrie Cronici Bârnova – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 5 pacienţi şi 2 salariaţi.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 61 de persoane (55 pacienţi şi 6 cadre medicale).
Măsuri:
În data de 01.11.2020 s-au mai depistat pozitivi 5 pacienţi şi 2 salariaţi. Cadrele medicale pozitive sunt izolate la domiciliu. Pacienţii pozitivi sunt izolaţi în spital şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist. Ancheta rămâne în derulare.

Secţia de Neurochirurgie are două persoane confirmate cu COVID-19

2. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI – Secţia Neurochirurgie 2 – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă un pacient şi un infirmier.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 9 persoane (4 pacienţi, un medic, un brancardier şi 3 infirmieri).
Măsuri:
În data de 30.10.2020 s-au mai depistat 2 pozitivi, un pacient şi un infirmier. Salariatul depistat pozitiv a fost izolat la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *