Prima pagină » Economic Local » Trei firme vor să prindă contractul de curățenie de la Palatul de Justiție Iași! Igienizarea se va desfășura timp de 2 ani
Trei firme vor să prindă contractul de curățenie de la Palatul de Justiție Iași! Igienizarea se va desfășura timp de 2 ani

Trei firme vor să prindă contractul de curățenie de la Palatul de Justiție Iași! Igienizarea se va desfășura timp de 2 ani

03 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

La finalul lunii mai 2021, Palatul de Justiție Iași a demarat o licitație pentru furnizarea serviciilor de curățenie. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 2 ani. La procedură s-au prezentat trei firme din Iași, Tulcea și București

Palatul de Justiție Iași continuă achizițiile din cadrul programului anual. Recent, a fost demarată procedura pentru achiziția serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 243.500 de lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. La procedură s-au prezentat 3 societăți: Alpinpolaris SRL (Iași), Cribo Clean Services SRL (București) și Terra Clean Service SRL (Tulcea). Ofertele depuse au intrat în etapa de evaluare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Operațiuni de curățenie și întreținere obligatoriu de executat sunt: ștergerea geamurilor și ușilor de la intrările în clădire, curățarea intrare/recepție (4 intrări: magistrați, intrare public, intrare demisol 2, intrare hol garaj), spălarea și dezinfectarea grupurilor sanitare, aprovizionare consumabile grupuri sanitare, golire coșuri gunoi și înlocuire saci menajeri, colectarea și transportul la locul de depozitare a resturilor menajere, spălare scări interioare și scări de acces, curățare mână curentă – balustradă scări, curățare și întreținere lifturi, curățare și întreținere săli de judecată, îmbibarea cu clor a preșurilor de la intrări și ieșiri”, se arată în caietul de sarcini.

Și Compania de Transport Public a lansat o licitație pentru achiziția serviciilor de curățenie.

Firma câștigătoare trebuie să întrețină toaletele amenajate în interiorul Palatului de Justiție Iași

Serviciile de curățenie vor fi asigurate în perioada iulie 2021 – iunie 2023, prin intermediul unui acord-cadru.

„Curățenie curentă cu periodicitate de trei ori pe săptămână: ștergerea și îndepărtarea prafului de pe piesele de mobilier, pervazurile ferestrelor, glafurile de la ferestre, aviziere și curățarea exterioară a dozatoarelor de apă aflate în incinta Palatului de Justiție, spălare – curățare mecanizată pardoseala holurilor. Curățenie și întreținere curentă cu periodicitate săptămânală: golirea recipientelor de colectare selectivă a deșeurilor și transportul acestora în spațiul special amenajat, dezinfectarea săptămânală a caselor de scări. Materialele consumabile (hârtie igienică, săpun lichid și rezerve acoperitoare colac toaletă, periile de WC cu suport, saci de 120 de litri pentru colectare selectivă”, sunt câteva dintre activitățile ce trebuie desfășurate de firma care va câștiga procedura.

Direcția Silvică Iași a căutat firme de curățenie

Totodată, și Direcția Silvică Iași a căutat firma de curățenie prin intermediul unei licitații. Valoarea estimată a contractului este de 144.619 lei, fără TVA, adică, 30.000 de euro. Serviciile vor fi furnizate pe o perioadă de 11 luni, ceea ce înseamnă că Direcția Silvică va plăti lunar suma de aproximativ 3.000 de euro.

„Spațiile pentru care se cer oferte în vederea atribuirii contractului de servicii de curățenie sunt situate în Iași, Ciurea, Dobrovăț, Hârlău, Pașcani, Podu Iloaiei și Răducăneni – județul Iași. Imobilele sunt dotate cu toate facilitățile necesare unei bune exploatări și întrețineri a curățeniei: instalații de canal – apă potabilă din sursă proprie (puț de mare adâncime), instalație de încălzire centrală cu sursă de încălzire pe gaze/lemn, instalație electrică care permite utilizarea mașinilor și utilajelor necesare întreținerii și efectuării curățeniei”, se arată în caietul de sarcini.

În fiecare sediu al autorității contractante lucrează în medie 20 de persoane, la care se adaugă 50 de vizitatori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *