Prima pagină » Economic Local » Trei firme vor să conecteze comuna Holboca la rețeaua de gaze! Contractul are o valoare de 800.000 de euro
Trei firme vor să conecteze comuna Holboca la rețeaua de gaze! Contractul are o valoare de 800.000 de euro

Trei firme vor să conecteze comuna Holboca la rețeaua de gaze! Contractul are o valoare de 800.000 de euro

29 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Locuitorii din comuna Holboca, județul Iași, vor beneficia de o rețea nouă de gaze naturale. Mai multe sate vor fi racordate la rețeaua de utilități. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Comisia de evaluare a intrat în etapa de deliberare

Primăria comunei Holboca, din județul Iași, investește în extinderea rețelei de gaze naturale din localitate. În luna februarie 2021, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru realizarea lucrărilor, cu o valoare estimată de 3.835.615 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 de euro. La procedură au fost depuse trei oferte din partea societăților Instal – Con SRL, asocierea Nanogaz SRL – Era Termo Gaz Company SRL, asocierea Gazmir Iași SRL – Geo Mike SRL. Comisia de evaluare a analizat ofertele și a intrat în etapa de deliberare.

„În cazul în care, pe parcursul derulării lucrărilor, autoritatea contractantă rămâne fără fonduri necesare continuării lucrării, atunci aceasta va înștiința executantul despre aceasta, iar lucrările vor fi sistate până în momentul la care autoritatea contractantă identifică noi surse financiare pentru continuarea lucrării. Suspendarea contractului se va face cu înștiințarea prealabilă a executantului cu privire la lipsa fondurilor pentru continuarea lucrărilor. Înștiințarea se va face în termen de 10 zile lucrătoare de la data la care autoritatea contractantă ia la cunoștință despre imposibilitatea continuării contractului pentru lipsă de fonduri”, se arată în caietul de sarcini.

Noua rețea va fi înființată în satele Rusenii Noi, Rusenii Vechi, Orzeni și Cristești. În trecut, a fost extinsă și rețeaua de apă potabilă din comună.

Conducta va fi trasă pe o porțiune de drum de aproape 2 kilometri

Primăria Holboca a cerut prin proiect ca execuția să fie realizată în termen de 2 ani de la semnarea contractului.

„Alimentarea cu gaze naturale se propune a fi realizată prin extinderea conductei de distribuție gaze naturale de presiune redusă existentă în localitatea Holboca, pe strada Veche (D 187). Conducta de distribuție se va monta pe un singur fir, de-a lungul străzilor prinicipale str. Veche și str. Castanilor, precum și a străzilor laterale din intravilanul localității Rusenii Vechi, poziția acesteia fiind determinată de extensia altor rețele subterane în zonă și în funcție de densitatea imobilelor pe una din părțile străzilor. Conducta de distribuție nou proiectată din polietilenă va avea o configurație telescopică, cu diametre cuprinse între 63 mm și 110 mmm, lungimea totală fiind de 3,826 km”, se arată în descrierea lucrărilor din localitatea Rusenii Vechi.

Conducta va avea o lungime de 19.757 de metri liniari.

Peste 1 milion de euro pentru modernizarea școlii din comuna Holboca

Primăria Holboca pregătește și modernizarea școlii gimnaziale „Ștefan cel Mare” din sat Dancu. Proiectul presupune și construirea unui teren de sport. Valoarea estimată a investiției este de 5.369.777 lei, fără TVA, aproximativ 1,1 milioane de euro. Lucrarea este finanțată din fonduri europene. Recent, a fost finalizată procedura. Oferta finală de 5.037.922 lei, fără TVA, aparține asocierii Otis Star Grup SRL – DTAC Development SRL.

„Școala Gimnazială «Ștefan cel Mare» din satul Dancu, comuna Holboca, își desfășoară în prezent activitatea într-o clădire realizată după un proiect-tip, pus în operă în perioada anilor 1990, în mai multe amplasamente din mediul rural, atât în județul Iași, cât și în alte județe ale țării. Aceasta a apărut ca o necesitate a construirii unei noi școli, întrucât școala veche s-a dovedit neîncăpătoare. În prezent, școala dispune de un număr de 16 săli de clasă, 3 laboratoare, o amplă sală de sport, bibliotecă și alte funcțiuni specifice”, este descrierea situației existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *