Prima pagină » Economic Local » Trei firme vor să aducă la Poliția de Frontieră Iași o ambarcațiune de patrulare! Contractul are o valoare de 70.000 de euro
Trei firme vor să aducă la Poliția de Frontieră Iași o ambarcațiune de patrulare! Contractul are o valoare de 70.000 de euro

Trei firme vor să aducă la Poliția de Frontieră Iași o ambarcațiune de patrulare! Contractul are o valoare de 70.000 de euro

04 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a reluat licitația privind achiziția unei ambarcațiuni de patrulare, după ce a fost anulată în mai multe rânduri din cauza lipsei de ofertanți. Mai multe firme s-au prezentat la procedură

Poliția de Frontieră Iași continuă programul de achiziții. Pe data de 1.03.2021 a fost lansată licitația pentru achiziția unei ambarcațiuni de patrulare. Procedura a fost anulată de mai multe ori, pentru că nu s-au depus oferte. La licitație au fost depuse trei oferte din partea următoarelor societăți: Marine Comercial Service SRL,din București, Unicomp SRL, din București, și Novell Lmm SRL – D, din Galați. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Valoarea estimată a contractului este de 335.714, aproximativ 70.000 de euro.

„Ambarcațiunea va fi dotată astfel încât să permită utilizarea acesteia pentru supravegherea frontierei de stat pe apă, precum și în scopuri didactice, tehnica urmând să contribuie la familiarizarea polițiștilor de frontieră cu modul de utilizare în activitatea specifică. Mijlocul naval va fi folosit pentru pregătirea atât a polițiștilor de frontieră din România, cât și din Republica Moldova. Utilizarea facilă a echipamentelor de bord va permite pregătirea polițiștilor în paralel cu supravegherea frontierei de stat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Aceasta va fi utilizată pe râul Prut, unde adâncimile apei variază foarte mult pe distanțe mici”, se arată în obiectivul investiției.

Poliția de Frontieră a semnat contractul pe întreținerea parcului auto

La finalul anului 2020, ITPF Iași a alocat fonduri pentru întreținerea parcului auto folosit pentru activitățile curente. Astfel, a fost finalizată licitația pentru achiziția serviciilor unui atelier auto omologat. Valoarea finală a contractului este de 600.000 de lei, fără TVA, aproximativ 125.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Land Rover Yard SRL, din Roman. Firma este controlată de Cristian Vernică. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 2,4 milioane de lei, profit de 11.647 de lei, datorii de 396.651 de lei, cu un număr de 15 angajați. Banii vor fi cheltuiți prin intermediul unui acord-cadru. Service-ul va fi asigurat pentru un număr de 20 de autovehicule marca Land Rover.

„Serviciile de reparații și întreținere auto vor fi efectuate de prestator în unitățile service ale acestuia de pe raza teritorială a unităților subordonate ITPF Iași; service-ul se va afla pe o rază teritorială de maximum 100 de kilometri distanță față de sediul ITPF Iași, autoritatea contractantă neavând posibilitatea asigurării deplasării autovehiculelor pe distanțe mari. De asemenea, vor fi reparate/întreținute și autovehiculele care vor intra în patrimoniul ITPF Iași și nu sunt cuprinse în actuala procedură, în condițiile legii”, se arată în descrierea achiziției.

Firma din Roman va afectua intervenții la motoarele autovehiculelor de teren

Conform cerințelor invocate de autoritatea contractantă, defecțiunile trebuie remediate de câștigătorul licitației în termen de 3 zile de la data emiterii notei de comandă, în condițiile în care prestatorul are piesele necesare în stoc. În caz contrar, termenul este extins la 7 zile.

„Prestatorul va face dovada că are cunoștințe și experiență similare, în activitatea de întreținere și reparații auto pentru marca Land Rover, dovedite prin contracte sau comenzi executate în ultimii 3 ani. Se solicită demonstrarea în mod special a următoarelor operațiuni mecanice, reparații motoare Land Rover, efectuare RK motor (înlocuire set motor), înlocuire kit distribuție față/spate Land Rover, înlocuire kit ambreiaj”, sunt detalii din documentația procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *