Prima pagină » Local » Trei firme vor contractul pentru serviciile de spălătorie de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași
Trei firme vor contractul pentru serviciile de spălătorie de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași

Trei firme vor contractul pentru serviciile de spălătorie de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași

25 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de spălătorie. La procedură au fost depuse 3 oferte. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației

O nouă achiziție a fost anunțată de Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași. Recent a fost demarată licitația pentru furnizarea serviciilor de spălătorie și curățătorie, contract ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Valoarea estimată a contractului este de 462.000 de lei fără TVA, aproape 100.000 de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat 3 societăți: Expert Clean SRL, Expert Clean Plus SRL și Curățătoria Omniclean SRL, toate cu sediul în Municipiul Iași.

Prima societate este condusă de Florin Radu Grasu. În 2020 a încheiat contracte în valoare de 811.712 lei. A doua societate este controlată de Aura Florentina Pârvu, care a avut o cifră de afaceri în 2020 de 3,1 milioane de lei. Nu în ultimul rând, a treia societate este condusă de Irina Filipescu. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 2,6 milioane de lei. Autoritatea contractantă a organizat o procedură și pentru furnizarea mai multor loturi de medicamente necesare pentru activitatea zilnică.

Serviciile de spălătorie de la ”Socola” trebuie asigurate pentru mai multe obiective

Conform necesarului, firma câștigătoare va asigura serviciile de spălătorie la sediul principal al Institutului din Bucium, dar și la secțiile exterioare Bârnova și Șipote. Firma câștigătoare trebuie să aibă capacitatea de a spăla 1.000 de kilograme/zi. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 12 luni.

”Produsele impuse de autoritatea contractantă: detergent cu spumare redusă pentru spălarea țesăturilor în mașini de spălat automate; să nu fie toxic, să aibă un spectru larg de acțiune, să nu conțină aldehide, clor, fenoli, să aibă un conținut de enzime de minimum 1 la sută, să aibă un conținut de substanțe active de minimum 11 la sută, să aibă o compatibilitate cu majorarea țesăturilor. Produsele ofertantului trebuie să fie însoțite de următoarele acte: să prezinte fișa tehnică de la producător tradusă în limba română, să fie producător al produsului ofertat sau să aibă contract cu importatorul și certificate de la producător prin care să ateste valabilitatea contractului și recunoașterea ofertantului”, sunt cerințele solicitate de autoritatea contractantă.

Autoritatea contractantă a anunțat și o serie de lucrări de reabilitare la Pavilionul III- destinat femeilor-.

Institutul de Boli Cardiovasculare dă 100.000 de euro pe serviciile de spălătorie

Totodată, Institutul de Boli Cardiovasculare ”Prof.dr. I.M. Georgescu” din Iași organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de spălătorie. Procedura este programată pe data de 7 martie 2022. Valoarea estimată a contractului este de 450.000 de lei fără TVA, aproape 100.000 de euro.

Conform necesarului, autoritatea contractantă a stabilit ca pe durata contractului să fie spălată o cantitate maximă de 150.000 de kilograme de rufe ce constau în cearșafuri, fețe de pernă, saltele, bluză pijama, pelerine etc. În ceea ce privește furnizarea serviciilor de spălătorie solicitate de Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași, licitația a intrat în etapa de evaluare financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *