Prima pagină » Economic Local » Trei firme vor contractul de asfaltări din comuna Dagâța din Iași! Valoarea investiției este de 500.000 de euro
Trei firme vor contractul de asfaltări din comuna Dagâța din Iași! Valoarea investiției este de 500.000 de euro

Trei firme vor contractul de asfaltări din comuna Dagâța din Iași! Valoarea investiției este de 500.000 de euro

24 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe drumuri sătești din comuna Dagâța, județul Iași, vor fi reabilitate. Procedura pentru execuția lucrărilor a trezit interesul mai multor societăți. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Dagâța, județul Iași, demarează investiții în infrastructura din localitate. Recent, a fost declanșată o licitație pentru modernizarea unui lot format din două drumuri. Valoarea estimată a contractului este de 1.947.115 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. La procedură au fost depuse trei oferte din partea societăților Construct & Drum SRL, Darcons SRL și Danlin XXL SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de autoritatea contractantă.

„Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile si taxele pentru căile de acces cu destinație specială și/sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului”, se arată în caietul de sarcini.

Și Compania Națională de Ivestiții (CNI) a alocat fonduri importante pentru infrastructura din județul Iași.

Vor fi asfaltate două drumuri sătești din localitate

Conform caietului de sarcini, autoritatea contractantă a stabilit că se vor executa lucrări de modernizare pe o porțiune de 2.108 metri.

„Antreprenorul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe și pe șantier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în documentația procedurii.

Vor fi asfaltate două drumuri: Mănăstirile și Poienile.

Primăria Dagâța vrea să construiască un pod, dar constructorii nu sunt interesați de contract

Totodată, Primăria comunei Dagâța a anunțat investiții și în satul Zece Prăjini. La finalul lunii iulie 2021 a fost programată licitația pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 432.013 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Însă, procedura a fost anulată din cauza lipsei de participanți. Noul pod urma să permită traversarea râului Gârboveta. Lucrările trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni. Podul va avea o deschidere de 10,9 metri și o înălțime de 2,36 metri. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. De precizat că și în comuna Oțeleni au fost alocate fonduri pentru refacerea drumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *