Prima pagină » Economic Local » Trei firme s-au băgat la Primăria Iași pentru un contract de 100.000 de euro! Vor să furnizeze flori
Trei firme s-au băgat la Primăria Iași pentru un contract de 100.000 de euro! Vor să furnizeze flori

Trei firme s-au băgat la Primăria Iași pentru un contract de 100.000 de euro! Vor să furnizeze flori

30 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

La începutul săptămânii, Primăria Iași, prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, a demarat o licitație pentru achiziționarea a aproximativ 4.000 de ghivece cu material săditor – baby plant. Valoarea estimată a procedurii este de 481.018 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro. La procedură s-au înscris trei societăți: Paul Flowers SRL, din Alba, Floraland SRL, din Neamț și Garden Store SRL, din Iași. Primele două firme nu a mai depus oferte, în timp ce a treia a rămas în cursă. Firma cu sediul social în comuna Aroneanu, înființată în 2017, este administrată de către Ioan Tiberius Mârț. Ultimele date financiare arată că firma a înregistrat pe parcursul unui an încasări de 549.474 lei, cu pierderi de 1.411 lei. Printre speciile ce urmează să fie achiziționate se numără: Begonia Hibrida Big Red, Tagetes Erecta Proud Mari Orange, Coleus Blumei Bye Bye Mix, Alternanthera Ficoidea.

Sunt condiții de respectat

Autoritatea contractantă a cerut ca materialul săditor să aibă un anumit nivel de calitate.

„Materialul săditor floricol anual trebuie să fie în ghivece/tăvițe alveolare, să fie sănătos, uniform, bine dezvoltat, cu o creștere viguroasă, la dimensiunile și specificațiile solicitate în anexă. Materialul săditor floricol trebuie să prezinte la data livrării stadiul de dezvoltare specificat în anexă, caracteristic pentru fiecare specie în parte. Materialul săditor floricol la ghivece/tăvițe alveolare ce se va achiziționa va respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea soiului va fi de 100 la sută și forma prezentată va fi compactă. Materialul săditor floricol trebuie să fie fără urme de atac de boli sau dăunători, uniform pentru dimensiunile/stadiul de dezvoltare solicitate, să nu prezinte porțiuni lipsă, uscate sau deteriorate, să fie curate”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *