Prima pagină » Local » Trei firme de catering vor contractul de 100.000 de euro, pus la dispoziție de primărița Alina Apostol! Un furnizor a avut probleme cu calitatea preparatelor
Trei firme de catering vor contractul de 100.000 de euro, pus la dispoziție de primărița Alina Apostol! Un furnizor a avut probleme cu calitatea preparatelor

Trei firme de catering vor contractul de 100.000 de euro, pus la dispoziție de primărița Alina Apostol! Un furnizor a avut probleme cu calitatea preparatelor

17 oct. 2023, 02:00, 5 ,
Ciprian BOARU în Local

Primăria comunei Ciortești, județul Iași, a demarat licitația privind furnizarea serviciilor de catering pentru școala gimnazială din localitate. Trei oferte au fost depuse pentru contractul de aproape 100.000 de euro. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Liberala Alina Apostol, primărița din comuna Ciortești, județul Iași, pregătește contractul de aproape 100.000 de euro, fără TVA, pentru firmele de catering. Recent, a fost lansată licitația privind furnizarea serviciilor pentru școala gimnazială din localitate. La procedură s-au prezentat societățile Diplo Care SRL, Al & Tav SRL și TakeandEat SRL.

Prima societate administrează hotelul Diplomat din Iași, iar a doua firmă, cu sediul social în Vaslui, are obiect de activitate „transport rutier mărfuri”. A treia societate, cu sediul în Iași, a fost implicată într-un scandal în timpul pandemiei. Angajații de la Take and Eat trebuiau să furnizeze preparate persoanelor aflate în carantină la un hotel din zona industrială. În acestea au fost descoperiți gândaci și viermi.

Contractul va avea o durată de 1 an

Contractul se va desfășura în intervalul 2023 – 2024 și va acoperi maximum 160 de zile de școlarizare. Oferta firmei de catering cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Școala gimnazială Ciortești este beneficiar al Programului pilot de acordare a unu suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 de unități de învățământ preuniversitar de stat, aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.105/2022, completată prin Legea nr.306/2021. Implementarea acestui program are drept ca scop asigurarea premiselor accesului egal și nediscriminatoriu la educație a tuturor copiilor, indiferent de mediul rezidențial de apartenență sau de situația socio-economică”, se arată în caietul de sarcini.

Primărița a făcut și alte cheltuieli în comunitate. A cumpărat mobilier și draperii de peste 50.000 de euro pentru noul sediu al primăriei.

Serviciile de catering sunt pentru 230 de copii

Nu mai puțin de 72 preșcolari și 158 de elevi din ciclul primar sunt beneficiarii serviciilor de catering. Contractul nu va acoperi zilele de vacanță școlară, weekend și sărbători legale. Costul estimat pentru o masă caldă este de 15 lei, cu TVA. Furnizorii vor prezenta mai multe variante de meniuri.

Spre exemplu, meniul 1 de la prânz constă în: luni: pulpă de pui dezosată cu cartofi natur, cu unt și pătrunjel, 2 felii de pâine integrală de cereale; marți: grătar cu orez cu legume și salată de varză, 2 felii de pâine; miercuri: paste cu carne de pui și sos de roșii, 2 felii de pâine; joi: Pizza la cuptor, șuncă presată, aluat, mozzarella; vineri: omletă cu șuncă și telemea, 2 felii de pâine. Celelalte meniuri mai conțin ficăței de pui cu piure de cartofi și castraveți murați, macaroane cu brânză, sarmale cu mămăligă, șnițel din piept de pui, pârjoale moldovenești etc.

Trei firme de catering vor contractul de 100.000 de euro, pus la dispoziție de primărița Alina Apostol, dar rămâne de văzut cine va câștiga procedura organizată de autoritatea contractantă.

Comentarii
  • Panainte Georgiana

    O intrebare, ca tot circula vorba pe la birturile din sat. Pana la urma, afacerea aia privata cu inmormantari este a lui barbata-su, a ei (primaritei) sau a familiei ei ? Ca prin sat circula vorba ca este afacerea ei, dar asunsa pe cineva din familie. Tipa asta pare corecta, dar cred ca ceva tot ascunde in spate. Si am mai remarcat foarte mult ca este fana Costel Alexe. De unde si pana unde sunt ei prieteni, chiar nu inteleg.

  • Vasile,ai lasat balastru si te_ai apucat de mancare?

  • Andr3i din Pascani

    Alina este si sugativa lui Alexe. Mai tiata ziua e la CJ. Interesati-va mai bine… a plecat la drum cu Mache dar dupa ce a cazut in plasa anchetatorilor, l-a lepadat. Alexe i-a luat locul

  • Integritate pe bune

    Doamna Panaite Georgiana, la noi in sat li se spune mai nou, Sfintii Apostoli Alina si Ionut, iubitori de arginti.

    Sa fie lumina:

    Oficial firma de pompe funebre apartine baiatului de altar a preotului Ionut. Acesta este un adevarat geniu, studiaza la seminarul teologic, detine un dric Mercedes si mai nou conduce un Audi, minunat nu?

    Toate parastasele sunt automat sub monopolul acestei firme, brutaria AISA (cu care Sfintii Apostoli nu are nici o legatura, nu-i asa?) furnizand toate cele necesare. In plus se propun servicii de catering pentru praznice cu un meniu inpus. Cateringul este cel mai probabil acoperit legal de cea dea doua firma apostoleasca PIZZA GOLOSSA ce are ca domneiu principal servicii de restauratie (si care se gaseste la aceasi adresa cu brutaria)

    Ambele firme sunt oficial detinute si controlate de investiori „straini”, PIZZA Golossa de un anume Tesaru Ionel (care ce coincidenta vine din satul Bals, locul de bastina a preotului Ionut) iar brutaria de o anume Elisei Ana Maria (ghiciti legatura). Vericati declaratiile de avere si interese ale Sfintilor Apostoli, de exemplu detine terenul brutariei, detine Mercedesul pentru livrari dar nu si firma. Curat murdar.

    De altfel pentru curiosi, aschia nu sare departe de trunchi. Costantin Apostol tatal preotului Ionut si socrul domanei primar, fost si el primar de Bals in dua randuri, baron local controversat, mare explotator agricol, tocmai a fost condamnat de DNA la trei ani cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene si alte mazilicuri. Are interdictie de a candida pe o functie publica timp de 10 ani. Familie, moralitate si integritate

  • castigatoare firma transport balast din vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024