Prima pagină » Actualitate » Trei decese la Spitalul din Tg. Cărbunești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, anunță o anchetă după ce stația ar fi rămas fără oxigen
Trei decese la Spitalul din Tg. Cărbunești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, anunță o anchetă după ce stația ar fi rămas fără oxigen

Trei decese la Spitalul din Tg. Cărbunești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, anunță o anchetă după ce stația ar fi rămas fără oxigen

22 oct. 2021, 12:05,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Încă un pacient de la Spitalul din Tg. Cărbunești a decedat. Bilanțul victimelor a crescut la 3. Planul roșu de intervenție a fost activat vineri dimineața, 22 octombrie 2021, în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, unitate medicală Covid-19, s-a stricat. Însă, potrivit unor surse, stația nu s-a blocat, ci a rămas fără oxigen din cauza faptului că nu a fost alimentată la timp.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a făcut o declarație de presă, unde a transmis faptul că urmează să fie realizată o anchetă penală, care o să determine cum a avut loc incidentul de fapt.

„Planul roșu a fost activat în timp real. Ceea ce pot să spun că Ministerul Sănătății are în fiecare dimineață inspectori sanitari pentru a verifica numărul de paturi. Drept urmare și la Cărbunești au fost inspectori. Tot filmul o să fie stabilit. Probabil o să fie o anchetă. Nu știu exat cât au stat pacienții fără oxigen. O să fie o anchetă. A trimite corpul de control e neavenit într-o astfel de situație. Avem încredere că alte instituții o să-și facă treaba. Eu nu pot nici să confirm, nici să infirm. Am primit multe informații despre incident”, a spus ministrul Sănătății la Antena3.

Dosar penal după ce mai multe persoane au decedat la Spitalul din Tg. Cărbunești

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a transmis astăzi, după tragedia din spital că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În aceste momente au decedat trei persoane, iar alte patru sunt resuscitate. Inițial, două femeie au decedat, de 55 ani, respectiv 76 ani.

„La data de 22 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două persoane de sex feminin, de 76 și 55 de ani, ambele din orașul Rovinari, internate în secția ATI a Spitalului Târgu-Carbunești, au decedat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

Dr. Raed Arafat, despre incidentul din Gorj

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, afirma faptul că județul a sprijinit spitalul cu cinci ambulanțe, iar județele învecinate au contribuit de asemenea cu oxigen și alte echipaje medicale.

„Am fost informat imediat. Au fost mobilizate mai multe resurse din județele limitrofe: oxigen și ambulanțe. E o defecțiune tehnică. Noi așteptăm ca firma care se ocupă de mentenanță să intervină rapid. Motivele defecțiunii nu le știu. Județul a acționat foarte bine. Din județul respectiv au fost trimise 5 ambulanțe SMURD și din județele limitrofe au fost trimise mai multe; nu pot să dau cifra exactă. Au mai fost trimise butelii de oxigen, de asemenea.

Este foarte bine cum au acționat. Colegii de acolo dacă au nevoie ne pot anunța. Este extrem de important pentru pacienț. E clar că le poate afecta viața pacienților. Măsuri de înainte? Ce măsuri? Nu știm de ce a apărut defecțiunea”, a spus Raed Arafat la Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *