Prima pagină » Titlurile zilei » Trei cunoscuți directori din Iași ar putea rămâne fără funcție. Unul dintre ei este celebru în toată lumea. Cine va decide dacă managerii vor fi menținuți pe post? – GALERIE FOTO

Trei cunoscuți directori din Iași ar putea rămâne fără funcție. Unul dintre ei este celebru în toată lumea. Cine va decide dacă managerii vor fi menținuți pe post? – GALERIE FOTO

29 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Titlurile zilei

La începutul lunii viitoare (între 1 și 9 aprilie 2021), un grup de cunoscuți directori și manageri de la celebre instituții publice din Iași urmează să fie evaluați pentru activitatea din ultimul an. Pe de altă parte, unii se află la final de mandat. Pe acest plan, pot avea loc și schimbări importante din funcție. Toate acestea se află în subordinea Consiliului Județean Iași

Emoții pentru o serie de directori și manageri aflați la conducerea a importante instituții publice din județul Iași! Astfel, între 1 și 9 aprilie 2021, toți urmează să fie evaluați pentru activitatea din ultimul an. Este posibil ca, având în vedere că unii sunt la final de mandat, să fie și schimbări din funcție. Toate acestea se află în subordinea Consiliului Județean Iași (CJI) și au ca domeniu de activitate zona culturală.

„Evaluarea are loc la începutul lui aprilie… Sunt situații ciudate, acum, având în vedere că din Comisiile de Evaluare nu mai sunt specialiști în domeniu! Da, sunt figuri remarcabile din lumea culturală și academică doar că, având în vedere că sunt prezentate date și rapoarte de specialitate, ar fi fost normal să fie și persoane aplicate. Am înțeles că ar putea fi schimbări, dar asta nu e nimic sigur, poate la Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, Teatrul pentru Copii și Tineret «Luceafărul» sau Filarmonica de Stat «Moldova». Era de așteptat ceea ce se va întâmpla”, au arătat surse din cadrul CJI Iași.

Un nou regulament pentru evaluarea managementului instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Iași

De reliefat că un nou regulament pentru evaluarea managementului instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Iași a fost avizat pe 24 februarie 2021. Aleșii CJ Iași au aprobat atât regulamentul, cât și calendarul legat de evaluarea a 6 din 7 manageri ai instituțiilor de cultură aflate în gestionarea directă. În calcul vor fi luați șefii de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte”, ai Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”. De asemenea, vor mai fi evaluați și șefii de la Filarmonica de Stat „Moldova” Iași și Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR). În listă apar și cei de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul”, precum și de la Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale. Managerii respectivi au fost evaluați și în decursul anului precedent.

Calendar pentru evaluarea șefilor culturii din Iași! Aceștia vor fi evaluați între 1 și 9 aprilie 2021

Conform proiectului de hotărâre ce a fost discutat de plenul Consiliului Județean Iași, cei 6 manageri vor fi evaluați între 1 și 9 aprilie 2021. De exemplu, Petre Șușu, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte„, va fi la cea de a 3-a evaluare din mandatul său. Dan Nicolae-Doboș, managerul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, se va afla și el la cea de a 3-a evaluare. Lucian-Dan Teodorovici, managerul MNLR, se află la cea de a 4-a evaluare din mandat. Prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, managerul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași, se află la evaluarea finală a mandatului din perioada 2016- prezent.

„Eu am depus dosarul de evaluare… Acolo este munca mea din ultimii ani și toate eforturile pentru Filarmonică. Eu voi pleca din Filarmonică când se vor finaliza toate lucrările de reabilitare și restaurare. Am reușit să ajung aici după o activitate intensă și pentru ca Filarmonica de Stat «Moldova» să aibă un sediu modern și propice pentru concerte”, a punctat prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, managerul Filarmonicii din Iași.

De scos în prim-plan este faptul că maestrul și virtuozul Bujor Prelipcean este o legendă a muzicii, recunoscută pe plan european și mondial. Alături de Cvartetul „Voces” a derulat concerte apreciate la cel mai înalt nivel, în Austria sau Germania. De asemenea, colectivul Filarmonicii și Orchestra sunt la cel mai înalt nivel artistic și muzical.

Iată cum va decurge evaluarea managerilor instituțiilor de cultură din Iași

Tot la evaluarea finală a ajuns și loan Holban, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul”. La evaluarea finală se va afla și Adrian Ardeleanu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Singurul care nu va fi evaluat este Vlad Baba, actualul manager interimar de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Managerii instituțiilor de cultură din Iași sunt evaluați an de an pentru a se vedea dacă și-au îndeplinit obiectivele asumate în planul de management. În proiectul de hotărâre ce va fi discutat pe 24 februarie 2021 se arată și ce se întâmplă dacă evaluarea va fi una nesatisfăcătoare.

„În vederea evaluării, managerii instituțiilor publice de cultură subordonate vor prezenta un raport de activitate pentru perioada evaluată. În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este nesatisfăcător, situație în care Consiliul Județean Iași are obligația de a organiza concurs de proiecte de management”, se arată în proiectul de hotărâre avizat de plenul CJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *