Prima pagină » Eveniment-Social » Trei cazuri noi de Covid-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi – EXCLUSIV
Trei cazuri noi de Covid-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi - EXCLUSIV

Trei cazuri noi de Covid-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi – EXCLUSIV

17 aug. 2020, 16:57,
BZI.ro, în Eveniment-Social

În aceste zile trei angajaţi din zona adminitrativa de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au fost depistaţi cu virusul Covid-19. Persoanele testate pozitiv cu SARS-CoV-2 se afla în acest moment în izolare. Au fost anunţaţi cei de la Direcţia de Sănătate Publica Iaşi, care au şi declanşat o anchetă epidemiologica. Conducerea UAIC a demarat o amplă acţiune de dezinfecţie a tuturor spaţiilor unde aceştia s-au aflat şi nu numai.

Toţi cei trei angajaţi fac parte din personalul administrativ.

De asemenea, se fac teste pentru a se vedea dacă persoanele infectate au mai dus la infectarea altor angajaţi. Din fericire, partea bună este că întreaga activitate de la UAIC Iași din această perioadă este suspendată, fiind vacanţă de vară.

Angajat al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași, depistat pozitiv la infecţia cu Coronavirus

Un angajat al Universităţii Alexandru Ioan Cuza a fost depistat pozitiv la infecţia cu Coronovaris. Conform informaţiilor EXCLUSIVE venite pe surse BZI.RO, angajatul a fost depistat pozitiv la infecţia cu COVID-19.

Angajatul care a fost depistat pozitiv cu COVID-19 lucrează la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în corpul J al universităţii în zona de salarizare. Potrivit surselor BZI.RO o anchetă epidemiologica a fost pornită în acest sens. Femeia a fost depistată pozitiv pe data de 29 iunie 2020.

Al doilea caz de coronavirus la Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Este al doilea caz de coronavirus care a apărut în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Vă aducem aminte faptul că, de la începutul pandemiei de Coronavirus din România, la UAIC Iaşi s-a un singur student a fost depistat pozitiv la infecţia cu COVID-19. Studentă diagnosticată cu covid-19 pe data de 17 martie fusese la cursuri, dar din fericire nu infectase nicio persoană.

O studentă, aflată în anul al II-lea la Facultatea de Istorie, a fost depistată cu coronavirus. Aceasta intrase în contact cu profesori și studenți

O veste năprasnică a alarmat comunitatea academică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! O studentă, aflată în anul al II-lea la Facultatea de Istorie, a fost depistată cu coronavirus. Aceasta intrase în contact cu profesori și studenți. Autoritățile abilitate și conducerea Universității „Cuza” au luat măsuri rapide. Deja, cei cinci profesori care au intrat în contact cu aceasta vor fi testați. Din fericire, aceasta a intrat în contact cu puțini colegi de grupă, aceștia intrând în autoizolare. Dincolo de toate acestea, decanul facultății a ținut să transmită un mesaj emoționant tuturor în aceste momente grele.

„Suntem cu toții alături de ea”

Universitarul a făcut un îndemn la solidaritate, calm și organizare.

„Facultatea de Istorie, țara și întrega lume traversează o perioadă foarte grea. Noi, ca studenți și profesori la disciplina Istorie, avem exemple multe în trecut, care ne ajută, poate, să înțelegem mai bine acest nefast eveniment. În aceste zile, una dintre studentele Facultății noastre s-a îmbolnăvit, astfel că îi comunicăm, și pe această cale, că suntem cu toții alături de ea, precum și de medicii și de tot personalul medical care o îngijesc, și îi dorim să se însănătoșească grabnic. Totodată, sperăm ca nimeni altcineva, dintre studenți, profesori și personal didactic-auxiliar, să nu se mai îmbolnăvească. Pentru aceasta, trebuie să respectăm cu sfințenie regulile de prevenție stabilite de Statul român și aduse la cunoștința tuturor în fiecare moment”, a spus, în mesajul său, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultății de Istorie de la UAIC.

Studenții vor primi cursuri pe mail

De asemenea, acesta a arătat că:

„În privința desfășurării activității didactice, vă anunțăm că veți primi materiale pentru cursuri și seminarii pe mail sau pe grupurile dumneavoastră de Facebook. Unii profesori deja v-au trimis materialele la unele dintre cursuri, iar ceilalți o vor face în zilele următoare. Vă rugăm să aveți răbdare în comunicare, iar mail-urile adresate cadrelor didactice sau secretariatului Facultății să poarte neapărat ca titlu «subiect», fie denumirea disciplinei, fie problema cu care vă confruntați. În cazul în care această stare de fapt va mai dura, vom reveni după 1 mai cu noi precizări și cu stabilirea modului în care se va realiza efectiv evaluarea, prin adaptarea modalităților cuprinse în fișa fiecărei discipline. Să fiți sănătoși și să aveți grijă de voi și de familiile voastre!”, a declarat decanul Facultății de Istorie, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *