Prima pagină » Local » Trei boschetari au transformat o casă din centrul orașului în focar de infecție! Locuitorii din zonă sunt exasperați de duhoare: „Spui că e în filme de groază” – FOTO

Trei boschetari au transformat o casă din centrul orașului în focar de infecție! Locuitorii din zonă sunt exasperați de duhoare: „Spui că e în filme de groază” – FOTO

25 mai 2023, 02:00, 5 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Mai multe persoane fără adăpost au pus stăpânire pe o casă din centrul orașului și au transformat-o într-un adevărat focar de infecție. Cei trei boschetari își fac veacul într-un imobil situat la doar câțiva metri distanță de Catedrala Metropolitană Iași, fără ca nimeni să-i deranjeze

Reporterii BZI au discutat cu doi dintre oamenii străzii. Aceștia susțin că au locuit până acum circa o lună la Baia Publică din Iași, iar în prezent sunt nevoiți să viețuiască în condiții greu de imaginat, fără a avea acces la utilități. Ziua, aceștia se ocupă cu cerșitul, retrăgându-se doar seara în locul plin de gunoaie din care este emanat un miros ce îi intoxică pe locatarii din zonă.

Trei boschetari și-au făcut culcuș într-o o casă din centrul orașului

Trei boschetari, Vitalie Pătrașcu, Marian Gogu și încă o femeie, au pus stăpânire pe un imobil situat pe strada Colonel Langa. Casa din apropierea Catedralei Metropolitane din Iași nu mai are mobilier, uși, iar geamurile au fost distruse recent, zona fiind împânzită de cioburi de sticlă.

Locul este acum plin de gunoaie și de excremente umane, mirosul emanat fiind de-a dreptul înfiorător. Cei trei boschetari dorm printre grămezi de moloz, sticle goale, ambalaje și haine pe care, cel mai probabil, tot ei le-au adunat de prin tomberoane.

Reporterii BZI au discutat cu doi dintre cei trei oameni ai străzi, ce se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să trăiască. În timpul zilei, aceștia cerșesc bani în curtea Mitropoliei, iar noaptea se retrag în locuința de pe strada Colonel Langa.

„Suntem niște oameni onorabili. Doamna care doarme cu noi are 150 de kilograme, nu poate să se miște. Nu avem apă, hrană, spui că e în filme de groază, e foarte riscant. Noaptea vin aici și dorm, iar ziua cerșesc la Mitropolie, pentru un bănuț, altceva ce să fac, să sparg vreo mașină”, a declarat Marian Gogu.

Bărbatul l-a chemat la discuții și pe Vitalie Pătrașcu, care cerșea în zona Mitropoliei.

„Am 61 de ani, nu am familie, nu pot să muncesc și de asta dorm aici. Pe femeia care doarme cu noi o cheamă Ileana și are 57 de ani”, a declarat Vitalie Pătrașcu.

Boschetarii le creează probleme locuitorilor din zonă: „Sunt foști pușcăriași, drogați”

Reporterii BZI au vizitat imobilul de pe strada Colonel Langa și au discutat cu locuitorii din zonă. Aceștia susțin că boschetarii care și-au făcut culcuș în locuința din spatele Mitropoliei sunt o adevărată problemă.

„Nu muncesc, pentru că nu le place munca, nu e vorba că sunt bolnavi. Au dat foc aici de vreo două ori. Cerșesc, fură, iar cu banii își cumpără spirt medicinal pe care îl beau. Trag și pe nas prenadez. Sunt foști pușcăriași, drogați, creează numai probleme”, a spus un bărbat care locuiește în zonă.

Liviu Zanfirescu a declarat că Poliția Locală acționează permanent astfel încât oamenii străzii să nu pună stăpânire pe diverse imobile dărăpănate din oraș.

„Cum să nu știm că aceste persoane locuiesc acolo. Îi știm, îi amendăm, nu-mi spuneți ceva ce nu știm. Nu prea mai reușesc să mai cerșească la Mitropolie că noi avem dispozitiv și acționăm permanent, doar intenționează să cerșească, dar îi luăm de fiecare dată, ba din spatele porții, de pe strada G.M. Cantacuzino, de pe lateralul Mitropoliei, către catolici. Toate acțiunile le facem împreună cu proprietarul imobilului. În Iași sunt foarte multe locuri de acest gen, de unde scoatem aceste persoane fără adăpost.

Ei întotdeauna încearcă să pună saltele, să-și facă corturi în diverse locuri din oraș. Noi acționăm permanent, aceste dispozitive de ordine publică sunt pentru a preveni astfel de situații, că altfel ne trezim cu cort în parcul de la primărie, cu corturi sau cu saltele pe la Teatru Național. Ei se duc în tot felul de case părăsite, dar sunt și unii proprietari care îi lasă, sunt președinți de asociații care îi lasă să stea în subsolurile blocurilor”, a declarat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Locatarii din zonă și-ar dori ca boschetarii care au transformat casa din centrul orașului într-un focar de infecție să fie evacuați.

Comentarii
  • M-am saturat de proștii acestui pseudo-ziar! Analafabeți fără principii, curve muritoare de foame!!!! De la profesori ați trecut la boschetari! Sunt mai căștigați boschetarii decât voi!

  • la cati bani fac cersetorii si boschetarii Iasului pe zi, nu am auzit niciodata ca in locul unde traiesc sa-si ridice o vila, un conac, un palat, o cladire cu etaje cu penthouseuri. doar cuibar de sobolani, gandaci si miros de numai mananci pana la Rusalii

  • Angajații de la Serviciile de Asistență Socială iau salarii degeaba, acolo sunt doar pile, care nu se implica! Primăria doarme! Se vede de la o posta ca sunt bolnavi psihic! De ce nu sunt internați?

  • Primăria și Serviciile de Asistenta Sociala dorm, cu salarii frumoase, fără bătaie de cap! Se vede de la o posta ca sunt bolnavi psihic! De ce nu sunt internați?

  • Cat de idioți sunteți ! In 2023 folosiți termenul ‘boschetar’ .chiar nu aveți ce cauta in a publica articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`