Prima pagină » Local » Trei bărbaţi care au furat scule în valoare de 50.000 lei dintr-un bazar din Iaşi, arestaţi preventiv

Trei bărbaţi care au furat scule în valoare de 50.000 lei dintr-un bazar din Iaşi, arestaţi preventiv

03 apr. 2023, 12:18, 2 ,
în Local

Trei bărbați au fost arestați preventiv după ce au furat mai multe scule dintr-un bazar din Iași, în valoare de aproximativ 50.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80 la sută.

„La data de 01 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Iași, Biroului de Investigații Criminale Iași și Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 4 pe raza județului Galați și 2 pe raza mun. Iași, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt calificat” şi ,,tentativă la furt calificat”.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în noaptea de 24/25 martie a.c., trei bărbați ar fi pătruns prin efracție în interiorul a 9 tonete din bazarul din mun. Iași, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (invertoare, rotopercutoare, generatoare electrice, mori pentru cereale, mașini de frezat, flexuri etc.) cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 45 ani, toți din jud. Galați, bănuiți de comiterea faptelor au fost depistați pe raza județului Galați, și conduși la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză au fost reținuți de polițiștii SIC Iași pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași.
La data de 02 aprilie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%.
Activităţile au beneficiat de suportul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR şi U.T.A.I. Iaşi.
De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Galaţi”, a transmis IPJ Iași.

Vă aducem aminte că mai multe standuri comerciale din bazar au fost sparte. Hoții ar fi planificat foarte bine spargerea, au acționat țintit și au furat scule și unelte cu valoare mare. Aceștia au intrat cu o mașină și au luat mai multe flexuri, mașini cu percuție și pompe de irigații, cu valoare de peste 50.000 de lei. Comercianții acuză conducerea EcoPiața că nu are contract cu o firmă de pază pentru a le fi păzite bunurile. Administratorul bazarului, Viorel Ezaru, susține că au fost sparte doar 5 standuri comerciale, iar din două nu s-a luat nimic.

Comentarii
  • In piata Nicolina vin indivizi ce au la vânzare de toate. Recent unul a fost bătut și i-au rupt piciorul.
    Nu s- au înțeles de la împărțit „cașcavalul”.Vin in găști și se mișcă rapid( BC 34arm)

  • In piata Nicolina vin indivizi ce au la vânzare de toate. Recent unul a fost bătut și i-au rupt piciorul.
    Nu s- au înțeles de la împărțit „cașcavalul”.Vin in găști și se mișcă rapid( BC 34arm)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024