Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Tratează anemia cu sirop de sfeclă roşie
Tratează anemia cu sirop de sfeclă roşie

Tratează anemia cu sirop de sfeclă roşie

26 feb. 2020, 11:48,
în WoW!

Siropul de sfeclă roşie este bogat în vitamine şi microelemente care menţin tinereţea şi asigură buna funcţionare a ficatului. Important este şi faptul că, spre deosebire de restul legumelor, vitaminele şi microelementele din sfecla roşie nu se dezactivează în procesul de prelucrare termică. Există mai multe metode de preparare a siropului de sfeclă roşie, toate cu efecte excepţionale asupra sănătăţii:

Sirop de sfeclă roşie pentru detoxifiere

Pentru întărirea imunităţii, eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului, sănătatea părului şi pielii, îmbunătăţirea funcţionarii tractului intestinal, tratarea constipaţiei. Se iau 5-6 sfecle mici, cu tot cu coajă, se spală foarte bine şi se pun într-un litru de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când lichidul se îngroaşă, apoi se strecoară. Se beau câte 150 ml. sirop, de 2-3 ori pe zi, timp de 1-2 luni.

Sirop energizant din sfeclă roşie

Sfecla roşie are un puternic efect de energizare şi de remineralizare a organismului, conţinând multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) şi vitaminele A, B, C şi PP. Siropul este foarte util în tratarea anemiilor, a asteniilor de primăvară şi de toamnă, fiind un foarte bun energizant natural în caz de oboseală generală. Într-o sticlă de 1 litru se pun 4 linguri de sfeclă roşie dată prin răzătoare, 4 linguri de ulei de măsline, 4 gălbenuşuri de ou, 4 linguri de miere polifloră şi 1 lingură seminţe de în pisate;

Se amestecă bine şi se umple sticla cu un ceai preparat prin macerare la rece, timp de 8 ore, din pătlagină, coada-calului, busuioc şi vâsc (frunze sau ramuri tinere uscate, de la farmaciile şi Plafarele autorizate), în părţi egale. Se agită compoziţia şi se bea pe parcursul unei zile, cu o oră înaintea meselor principale.

Sirop din sfeclă pentru afecţiuni pulmonare

Este un foarte bun energizant, ajutând totodată şi în tratamentul afecţiunilor pulmonare. Se prepară un sirop din 6 linguri suc de sfeclă roşie, 6 linguri ulei de măsline, 6 linguri de miere polifloră, 6 gălbenuşuri de ou şi 2 linguri de hrean bine mărunţit. Se amestecă în 500 ml. ceai rece de busuioc, preparat prin macerare timp de 8 ore. Se ia de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale. Siropul se împarte în aşa fel încât să fie luat de 6 ori în două zile.

Sirop pentru amigdalită

Se dă pe răzătoare sfeclă crudă, se umple un borcan de 700 ml, se adaugă 2-3 linguri de oţet şi se lasă la macerat 3 ore, amestecând periodic. Sucul se stoarce şi se amestecă cu puţină miere. Se face gargară la fiecare 2 ore, iar în pauzele dintre gargare se mestecă încet câte o felie de sfeclă crudă. Sirop adjuvant în hipertensiune Pentru reglarea tensiunii, se amestecă în părţi egale suc de sfeclă cu miere de albine. Se beau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi (mierea poate fi înlocuită cu suc de păducel).

Sirop contra pietrelor în colecist

Pentru eliminarea pietrelor din colecist, concomitent cu alte metode, se administrează şi următorul sirop: Un kilogram de sfeclă roşie tăiată felii subţiri se fierbe în 2 litri de apă, până se obţine un sirop concentrat. Se beau câte 150 ml, de 4 ori pe zi, cu 40 de minute înainte de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024