Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tratamente vița de vie. Metode populare pentru a scăpa tufa de boli și oaspeții nepoftiți  

Tratamente vița de vie. Metode populare pentru a scăpa tufa de boli și oaspeții nepoftiți  

21 iul. 2022, 10:54,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Tufa de struguri are nevoie de îngrijire, iubește căldura mâinilor gospodarului, atitudine atentă și tratament pentru vița de vie. Fiecare cultivator va confirma că bolile strugurilor sunt foarte asemănătoare cu cele umane și apar datorită faptului că grădinarul acordă puțină atenție plante. De îndată ce tufa se îmbolnăvește, un gospodar încearcă să o vindece. Dar puțini oameni știu că tratamentul poate fi efectuat atât cu ajutorul formelor de dozare, pulverizare cu soluții speciale, cât și folosind metode alternative de tratament.

Strugurii, totuși, ca toate plantele cățărătoare, aud și simt totul. Acestea reușesc să simtă chiar și atitudinea cultivatorului față de ele, sentimentul de iubire și grijă. De îndată ce un cultivator încetează să acorde atenție viței de vie, planta începe să moară. Și nu este întotdeauna clar de ce un soi de struguri rezistent la boli începe să se ofilească. Astfel, frunzele încep să fie afectate de boli fungice sau de insecte parazite și numai pot fi depozitate la borcan pentru iarnă.

mai multi strguri pe o tufa de vita de vie

Pentru a scăpa de un ucigaș din grădină sau de o afecțiune a plantei de viță de vie este bine să clătiți cu apă curată tufa

Tratamente vița de vie. Cum se îmbolnăvește planta

Înainte de a vorbi despre boli și tratamentul lor, să ne amintim despre dăunători, care există o mulțime. Ei mănâncă frunzele și fructele plantelor și copacilor, deteriorează rădăcina din subteran și deasupra acesteia, distrug lăstarii și florile în timpul înfloririi unor plante veșnic verzi. Dăunătorii provoacă apariția de pete, pânze de păianjen și alte boli neplăcute. Cel mai adesea, cultivatorii încearcă să folosească diverse soluții de origine chimică pentru tratamentul plantei. Dar totuși, dacă vă gândiți bine, substanțele naturale au fost întotdeauna mai bune și nu dăunează atât de mult calității recoltei.

Când apar bubele verzi mici, strugurii se ofilesc rapid, frunzele se ondulează treptat, se usucă și creșterea se oprește. Este clar că dacă acest disconfort pentru vița de vie se manifestă în timpul apariției  boabelor, dezvoltarea unui ciorchine nu poate fi discutată. Cel mai adesea, afidele infectează arbuștii. Dar bolile grave care omoară vița de vie vin după ei. Strugurii sunt atât de slabi încât nu se pot lupta pur și simplu cu afecțiunea. De asemenea, strugurii sunt extrem de sensibili și nu rezistă la presiunea atmosferică anormală. Este mult mai rău când afidele lovesc o viță de vie foarte tânără. Șansele de recuperare sunt foarte mici, răsadul pur și simplu se usucă sau moare din cauza bolilor fungice.

frunzele unei tufe de vita de vie

Când se folosesc substanțe chimice pentru a scăpa de ucigași, afida moare, dar odată cu ea, o serie de insecte și substanțe benefice din pământ sunt distruse

Când se folosesc substanțe chimice pentru a scăpa de ucigași, afida moare, dar odată cu ea, o serie de insecte și substanțe benefice din pământ sunt distruse. Prin urmare, este mai bine să folosiți în continuare metode populare pentru a eradica paraziții de pe vița de vie.

Cum să salvezi viața unei tufe de struguri. Metode populare fără adaus de substanțe chimice

Pentru a scăpa de un ucigaș din grădină sau de o afecțiune a plantei de viță de vie este bine să clătiți cu apă curată tufa. Nu este indicat sa folosiți apă rece. Pune  într-o găleată apă din fântână proaspătă și pune-o la soare să se încălzească.

Apoi procesăm tufa cu o soluție cu adaos de săpun sau cenușă. Proporțiile pentru o găleată de 10 litri este de 300-350 g din ingredientul ales. Dacă nu funcționează, încercați ceaiul de pelin sau de păpădie. Se folosește și o infuzie de tutun, citrice, doar coaja fructului și celidonă. Uneori, coaja de ceapă sau apa de usturoi este mai eficientă în lupta împotriva multor dăunători.

mai multe tufe de vita de vie intr-un camp

Când apar bubele verzi mici, strugurii se ofilesc rapid, frunzele se ondulează treptat, se usucă și creșterea se oprește

Dacă tufa de struguri este atacată de filoxeră, lupta împotriva acesteia se face la scară globală, înainte de a începe tratamentul, stabilește de ce specie aparține. Afecțiunea poate fi supraterană sau la rădăcină. Pentru a evita literalmente această boală de îndată ce strugurii au fost plantați sau în timpul afânării,  semănați pătrunjel chiar sub rădăcină și în jurul tufișurilor. Este mai bine, desigur, dacă pătrunjelul este situat în toată grădina. Nu ocupă mult spațiu, dar protejează toată vegetația din jurul său.

Pe lângă tratamente pentru vița de vie este bine să știi cum să scapi și de oaspeții nedoriți de la tine din grădină. Insectelor le-au plăcut întotdeauna să se ospăteze cu frunze și lăstari de struguri. Progeniturile lor se vor așeza cu plăcere în tufișul tău și vor invita toate rudele lor pe ea. Pentru a nu folosi compuși chimici, se recomandă folosirea de momeli. Compoziția lor poate fi reprezentată din vin + zahăr + oțet. De asemenea, soluția de săpun va arăta un rezultat excelent și va proteja cultura de dăunători.

strgur de vita de vie

Strugurii, totuși, ca toate plantele cățărătoare, aud și simt totul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *