Prima pagină » Sanatate » Tratamente naturiste pentru ulcior la ochi. Cum să scapi rapid de această problemă frecventă

Tratamente naturiste pentru ulcior la ochi. Cum să scapi rapid de această problemă frecventă

03 aug. 2022, 09:12,
în Sanatate

Dacă ești în căutarea unor tratamente naturiste pentru ulcior la ochi, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, ți-am pregătit cele mai bune remedii, pentru a scăpa rapid de această problemă des întâlnită.

Ulciorul la ochi, cunoscut și sub denumirea de orjelet, este o infecție a glandei sebacee a genei, aflată la marginea palbebrală. Infecția se poate manifesta fie în interiorul pleopei, fie în exteriorul acesteia și poate apărea la orice vârstă.

Afecțiunea poate fi recunoscută, inițial, printr-o durere în zona pleopei, fapt ce cauzează o sensibilitate a zonei. Apoi, își pot face apariția edemul (acumulare de lichid seros în spaţiile intercelulare ale organelor şi ţesuturilor) și hiperemia (aflux de sânge într-un organ sau într-o anumită regiune a corpului), ulterior dezvoltându-se o colecție purulentă și roșiatică, ce se drenează și se vindecă singură, în aproximativ o săptămână.

Infecția este cauzată de stafilococul auriu, o bacterie patogenă, care se află, de regulă, la nivelul tegumentului. Mai mult, de vină pot fi lipsa igienei, transpirația, utilizarea produselor cosmetice infectate cu alte bacterii, poluarea sau frecarea pleoapelor.

o femeie cu ulcior la ochi

Ulciorul la ochi, cunoscut și sub denumirea de orjelet, este o infecție a glandei sebacee a genei, aflată la marginea palbebrală.

Tratamente naturiste pentru ulcior la ochi. Leacuri din bătrâni simple și eficiente

În majoritatea cazurilor, afecțiunea se vindecă singură în circa o săptămână. Cu toate acestea, unele persoane necesită tratament, pentru vindecarea mai rapidă a orjeletului. Recomandate adesea de medici sunt unguentele, cremele și picăturile, care conțin antibiotice, cum ar fi gentamicina și tobramicina. În plus, aceștia prescriu și medicamente antiinflamatorii, precum cele steroidiene sau nesteroidiene.

Dacă nu ești adeptul/adepta tratamentelor convenționale, apelează la ajutorul remediilor naturiste. Eficiente sunt compresele calde, ceaiul de mușețel și cartoful.

Compresele calde

Ulciorul la ochi poate fi combătut cu ajutorul compreselor calde. Acestea se aplică de trei ori pe zi, timp de patru zile. Astfel, puroiul se elimină într-un timp mai scurt.

De asemenea, un leac cunoscut de bunici este încălzirea la foc a unei linguri din lemn, până când ajunge la o temperatură suportabilă. Înainte de a o aplica pe ochi, verifică lingura cu degetele. Mare grijă, însă! Acest remediu poate fi periculos dacă lingura este prea fierbinte, deoarece poate afecta ochiul și pielea din jurul acestuia, care este foarte sensibilă.

o lingura de lemn

Ulciorul la ochi poate fi combătut cu ajutorul compreselor calde.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este recunoscut pentru efectele sale dezinfectante și antiinflamatorii. Acest lucru îl face ideal de utilizat pentru comprese, pe care le poți folosi pentru a-ți curăța ochiul. Poți aplica atât dischete demachiante îmbibate în ceai de mușețel, cât și plicuri de ceai direct pe ochi. În momentul în care compresa se răcește sau se usucă, înlocuiește-o cu una nouă.

flori de mușețel pe câmp

Ceaiul de mușețel este recunoscut pentru efectele sale dezinfectante și antiinflamatorii.

Cartoful

Cartoful conține substanțe astringente, care contribuie la reducerea inflamațiilor (acestea îngreunează circulația sanguină în regiunea afectată). Tot ce trebuie să faci este să razi un cartof, să îl pui pe o fâșie de tifon și să îl aplici pe pleoapa afectată. Mulțumită acestui remediu, vei scăpa imediat de ulcior!

Dacă boala nu îți dă pace sau infecția se agravează, cere ajutorul unui medic. Acesta îți poate prescrie antibiotice sistemice.

felii de cartof pe un tocator de lemn

Cartoful conține substanțe astringente, care contribuie la reducerea inflamațiilor (acestea îngreunează circulația sanguină în regiunea afectată).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`