Prima pagină » Sanatate » Tratamente naturiste pentru durerea de ureche. Remedii la îndemâna oricui

Tratamente naturiste pentru durerea de ureche. Remedii la îndemâna oricui

20 iun. 2024, 14:19,
în Sanatate

Chiar dacă este un sentiment neplăcut, de obicei nu e vorba de afecțiuni grave, iar tratamentele naturiste pentru durerea de ureche pot ajuta enorm la ameliorarea simptomelor.

Tratamente naturiste pentru durerea de ureche

Durerea la nivelul urechilor apare, de obicei, în urma unei infecții. Simptomele pot deveni destul de deranjante, astfel avem la îndemână câteva remedii naturiste cu care le putem combate.

O metodă simplă și la îndemână este compresia cu gheață. O pungă cu gheață, ținută la nivelul urechii, poate ajuta la amorțirea urechii și reducerea unei posibile inflamații.

Usturoiul este bine cunoscut ca tratament naturist pentru diverse afecțiuni. Acesta funcționează și în cazul urechilor, putând trata bacteriile și infecțiile. Atenție însă la faptul că, consumat în timpul unui tratament cu antibiotic, el poate anula efectul acestora.

Un alt tratament este uleiul de arbore de ceai care poate fi folosit în mai multe moduri. O modalitate este de a pune câteva picături fierbinți în interiorul urechii. Se recomandă diluarea acestuia cu ulei de măsline sau migdale. Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiseptice, antifungice si antiinflamatorii. Același lucru puteți să-l faceți și cu uleiul de măsline.

Apa oxigenată este folosită de mult timp pentru ameliorarea durerii de ureche. Se recomandă turnarea a 5-10 picături în interiorul urechii, după care să vă așezați pe o parte, cu urechea afectată în sus. Apoi trebuie scursă urechea și clătită cu apă rece.

Ghimbirul are proprietăți inflamatorii, iar aplicarea sucului de ghimbir în jurul urechii poate reduce durerea. Nu aplicați ghimbirul direct în ureche.

Cum se manifestă infecțiile urechii

Infecțiile pot apărea în diferite zone ale urechii și provoca mai multe simptome. Urechea este compusă din mai multe camere, cunoscute și sub numele de urechea internă, medie si externă. Infecțiile sunt mai frecvente în urechea medie și externă.

Principalele simptome sunt: inflamație si durere, modificări ale auzului, amețeli, greață, vărsături, febră, durere de cap, umflarea urechii.

Dacă prezentați scurgeri, descărcări sau sânge în ureche, este absolut necesară vizita la medic, putând fi simptome ale unui timpan rupt. De asemenea, dacă prezentați scurgeri, nu utilizați picături, decât dacă medicul vă recomandă acest lucru.

Examinarea urechilor de către medic se va face printr-un instrument special cu lumină care permite medicului să vadă dacă timpanul este afectat sau dacă există lichid în spatele acestuia. Altă metodă de investigație este testul auditiv.

Medicul va prescrie picături de ureche pentru ameliorarea durerii, dar și antibiotice dacă este necesar. Utilizarea lor va depinde de gradul de severitate a infecției.

Principalul factor de risc care te predispune la otită este folosirea excesivă și necorespunzătoare a bețișoarelor de urechi. În ureche pot rămâne cantități mici de apă care formează mediul propice pentru înmulțirea bacteriilor.

Aceste tratamente naturiste pentru durerea de ureche pot ameliora simptomele, dar nu sunt tratamente reale de vindecare, neexistând dovezi că ar fi eficiente. De asta, cel mai bine este ca, în cazul suspectării unei infecții, să mergeți la un medic specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024