Prima pagină » Sanatate » Tratamente naturiste pentru dizolvarea cheagurilor de sânge. Iată recomandările fitoterapeuților

Tratamente naturiste pentru dizolvarea cheagurilor de sânge. Iată recomandările fitoterapeuților

16 mai 2022, 15:42,
BZI.ro, în Sanatate

Există numeroase tratamente naturiste pentru dizolvarea cheagurilor de sânge. Iată care sunt cele mai recomandate remedii de către fitoterapeuți.

Cheagurile de sânge pot avea multiple cauze, și anume: diabet, boli de inimă, anemie, hipertensiune arterială, colesterol, obezitate, boli ale ficatului, leziuni interne și fumat.

În funcție de locul în care se află cheagurile, simptomele diferă. Astfel că, dacă sunt localizate la inimă, poate apărea senzația de greutate, durerea în piept, transpirația, dificultățile de respirație și disconfortul în zona superioară a corpului. Dacă cheagurile de sânge se află la plămâni, își fac apariția durerile pulmonare ascuțite, pulsul ridicat, transpirația, tusea cu sânge și dificultățile de respirație. În cazul în care există cheaguri de sânge la picior sau braț, acestea se manifestă prin durere excesivă, umflături, senzație de căldură în zona afectată și crampe, iar dacă sunt localizate în abdomen, se declanșează dureri abdominale, diaree și vărsături. În final, dacă cheagurile de sânge se formează pe creier, pot apărea probleme de vedere, dificultăți de vorbire, dureri de cap severe și amețeli.

Tratamente naturiste pentru dizolvarea cheagurilor de sânge

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru dizolvarea cheagurilor de sânge sunt: usturoiul, turmericul, semințele de in și de chia și ardeii Cayenne.

Usturoi

Usturoiul, acest antibiotic natural, luptă împotriva răcelilor, dar te scapă și de cheagurile de sânge, grație compușilor de sulf. Aceștia determină mușchii netezi ai arterelor să se relaxeze și să se dilate, contribuind astfel la scăderea tensiunii arteriale. Pentru rezultate eficiente, tot ce trebuie să faceți este să consumați câte un câțel de usturoi crud dimineața.

două căpățâni de usturoi

Usturoiul, acest antibiotic natural, luptă împotriva răcelilor, dar te scapă și de cheagurile de sânge.

Turmeric

Curcumina, compusul activ din turmeric, are o acțiune puternică asupra trombocitelor din sânge și previne formarea cheagurilor. Mulțumită proprietăților sale vindecătoare, turmericul înlătură durerea cauzată de formarea cheagurilor și are efect anti-trombotic sau anti-coagulant. Potrivit unor studii, curcuma îmbunătățește circulația sanguină și previne formarea cheagurilor de sânge, care ar putea duce la probleme de sănătate serioase, cum sunt accidentul vascular cerebral, tromboza venoasă profundă sau embolismul pulmonar.

turmeric și pulbere de turmeric

Curcumina, compusul activ din turmeric, are o acțiune puternică asupra trombocitelor din sânge și previne formarea cheagurilor.

Semințe de in și de chia

Bogate în acizi Omega-3, semințele de in și cele de chia previn formarea cheagurilor de sânge și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine. În timp ce semințele de in fac ca trombocitele să devină mai lipicioase și reduc riscul de rigidizare a arterelor, semințele de chia contribuie la diluarea sângelui. Aceste semințe sunt extraordinare, în special, pentru menținerea sănătății inimii. Mai mult, scad nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățesc digestia, ajută la controlul greutății și întăresc sistemuul osos.

două linguri de lemn cu semințe de chia și de in

Bogate în acizi Omega-3, semințele de in și cele de chia previn formarea cheagurilor de sânge și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine.

Tratament eficient pentru dizolvarea cheagurilor de sânge: Ardeii Cayenne

Grație conținutului de salicilați, ardeii Cayenne sunt diluanți naturali ai sângelui, având un impact pozitiv asupra sănătății în general. Mai mult, acești ardei au un compus numit capsaicină, care favorizează circulația sanguină netedă și previne formarea cheagurilor de sânge. În plus, capsaicina ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge și la ameliorarea durerilor apărute în urma acestora.

Ardeii Cayenne sunr un adevărat panaceu pentru problemele cardiovasculare, chiar si pentru stoparea infarcturilor. Deși reduc presiune sanguinea și îngroașă în mod natural sângele, acești ardei opresc hemoragiile interne, dar și sângerările externe ale rănilor.

mai mulți ardei cayenne roșii

Grație conținutului de salicilați, ardeii Cayenne sunt diluanți naturali ai sângelui, având un impact pozitiv asupra sănătății în general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *