Cele mai bune tratamente naturiste pentru bila leneșă sunt ceaiurile din plante. Iată cât sunt de eficiente și cum se prepară.
Bila, cunoscută și sub numele de fiere, este un lichid galben-verzui, produs de ficat și înmagazinat în vezica biliară. Rolul acesteia este de a susține procesul de digestie, prin descompunerea lipidelor din mâncare. În momentul în care nu funcționează corespunzător, avem de a face cu o bilă leneșă. Afecțiunea poartă denumirea de dischinezie biliară și reprezintă o tulburare de motilitate, prin care bila nu este transportată corect prin tractul biliar către vezica biliară. Fenomeul face ca digestia să se realizeze cu dificultate, creând o stare generală de rău.
Din fericire, bila leneșă se tratează cu ușurință, cu ajutorul remediilor naturiste și a dietei.
Tratamente naturiste pentru bila leneșă
Bila leneșă se poate vindeca, dar trebuie să ai răbdare. Consumă, în fiecare zi, ceai de păpădie, ceai de anghinare, ceai de gălbenele sau ceai de pelin, pentru a scăpa de simptomele supărătoare (stări puternice de greață, însoțite adesea de vărsături, constipație, stare de slăbiciune, dureri de cap, dureri abdominale (în special în partea dreaptă)). În cazul în care acestea nu se ameliorează și, din contră, se agravează, cere sfatul unui medic. El este singurul în măsură să îți recomande un tratament adecvat.
Ceai de păpădie
Ceaiul de păpădie este foarte eficient în tratamentul afecțiunilor de ficat. Stimulează secreția biliară și contribuie la reglarea tranzitului intestinal, grație elementelor binefăcătoare ale păpădiei: betacaroten, magneziu, zinc, fier și calciu. Mai mult, ceaiul de păpădie este bogat în potasiu, mineral care susține sănătatea inimii și a rinichilor.
Se recomandă consumul unei căni de ceai de păpădie neîndulcit, dimineața, pe stomacul gol.
Bila leneșă, tratament naturist: Ceai de anghinare
Anghinarea este o sursă extraordinară de vitamine (A, B1 și C), minerale (magneziu, fier, calciu și zinc) și antioxidanți. Prin fierbere, o parte dintre acești nutrienți se transferă în infuzie.
Ceaiul de anghinare favorizează secreția de fiere și contribuie la golirea vezicii biliare, în momentul în care este nevoie de bilă, pentru a ajuta sistemul digestiv. Mai mult decât atât, ceaiul de anghinare stimulează și sistemul imunitar, datorită conținutului de vitamina C, scade nivelul de colesterol și îmbunătățește sănătatea inimii.
Medicii recomandă consumul unei căni de ceai de anghinare pe zi, dimineața, pe stomacul gol sau înaintea meselor principale. Nu se bea îndulcit.
Ceai de gălbenele
Gălbenelele sunt antifungice, antimicrobiene, cicatrizante și regenerante. Acestea luptă împotriva proceselor inflamatorii și a stresului oxidativ, stimulând, în același timp, secreția biliară. Astfel, ficatul este protejat de stresul oxidativ, iar durerile musculare sunt ameliorate.
Pot fi consumate trei căni de ceai de gălbenele pe zi, înaintea meselor principale.
Cel mai bun tratament pentru bila leneșă este ceaiul de pelin
Ceaiul de pelin este un remediu excelent pentru bila leneșă. Mulțumită proprietăților sale antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene și antivirale, acest ceai susține producția de fiere și de sucuri gastrointestinale, utile pentru un sistem digestiv sănătos.
Se recomandă consumul a două căni de ceai de pelin pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol.