Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Tratamente eficiente și rapide pentru hemoroizi
Tratamente eficiente și rapide pentru hemoroizi

Tratamente eficiente și rapide pentru hemoroizi

20 sept. 2020, 13:19,
în Sanatate

Hemoroizii sunt vene dilatate în anus sau rect. Sunt elemente care sunt prezente în mod normal în anus, la toată lumea, după adolescență. Hemoroizii interni căptușesc canalul anal și arată ca un tampon purpuriu. Hemoroizii externi sunt vizibili doar în afara anusului. Iata cateva tratamente eficiente și rapide pentru hemoroizi!

Sfaturi pentru ameliorarea hemoroizilor

Singura modalitate de a ameliora o criză este de a urma un tratament.

Tratamente pentru hemoroizi în timpul sarcinii

Tratamentul va consta în normalizarea tranzitului, dar și în prescrierea unui analgezic local (supozitor sau unguent) și oral, altul decât un antiinflamator nesteroidian, al cărui aport este totuși interzis în timpul sarcinii.

Tratamente locale: creme anti hemoroizi

Tratamentul constă în aplicarea unei creme pe bază de corticosteroizi care poate fi suplimentată cu un unguent sau supozitoare analgezice.

Tratamente orale

Tratamentele orale sunt antiinflamatoare nesteroidiene, cortizon și analgezice.

Tratamente și complicații

Hemoroizii evoluează spontan favorabil. Nu este vorba despre o boală periculoasă în sine, dar este necesar să fim atenți: nu trebuie să confundăm această sângerare legată de hemoroizi cu prezența sângelui în scaun care poate indica prezenta cancerului colorectal.

Tratamente pentru sângerări

Sângerarea este legată de alunecarea hemoroizilor, mici plăcuțe care aderă la sfincter prin ligamente, în canalul anal. Hemoroizii se exteriorizează, se irită și pot provoca sângerări, uneori impresionante, dar rareori provoacă anemie la pacienții care nu au terapie anticoagulantă.

Hemoroizi interni: tratamente eficiente și rapide

Tratamentele sunt variate și depind de amploarea prolapsului și de răspunsul la corectarea tulburărilor de tranzit (în special constipație, care rămâne o condiție prealabilă). Aceste tratamente se pot face în cabinetul medicului, dar uneori necesită o anestezie generală, cu apariția în ultimii ani a unor intervenții chirurgicale miniinvazive care se fac în ambulatoriu, fără internare sau îngrijiri postoperatorii (radiofrecvență sau laser).

Atunci când hemoroizii interni se combină cu hemoroizii externi, singurul tratament posibil în caz de eșec al tratamentului medical este intervenția chirurgicală de hemoroidectomie care necesită aproximativ 3 până la 4 săptămâni de concediu medical și îngrijire postoperatorie pentru a limita durerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *