Prima pagină » Sanatate » Tratament spondiloză cervicală forum: Din ce cauză apare disconfortul

Tratament spondiloză cervicală forum: Din ce cauză apare disconfortul

22 mart. 2022, 12:15,
BZI.ro, în Sanatate

Majoritatea persoanelor caută metode de tratament pentru spondiloză cervicală pe forum. Durerea de gât poate avea multe cauze. Spondiloza cervicală provoacă adesea durere și rigiditate la nivelul gâtului.

De cele mai multe ori, durerea se datorează bătrâneții. Ca și alte oase din organism, oasele coloanei vertebrale degenerează odată cu vârsta și provoacă diverse probleme în structura coloanei vertebrale. Dacă această leziune apare în zona gâtului, se numește spondiloză cervicală. Spondiloza cervicală se întâlnește foarte frecvent. Peste 85% dintre persoanele peste 60 de ani suferă de această boală. Această afecțiune provoacă adesea durere și rigiditate la nivelul gâtului. Cunoașterea simptomelor, metodelor de prevenire, tratament și prevenire a creșterii acestei boli va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

grafica barbat care se tine de gat din cauza spondilozei cervicale

Operația poate fi recomandată doar dacă ai dureri severe care nu se ameliorează cu tratamente nechirurgicale

Tratament spondiloză cervicală forum: Cum să ameliorezi rapid durerea

Coloana vertebrală este formată din 24 de oase numite vertebre, care formează un canal protector pentru măduva spinării. Printre aceste 24 de vertebre, cele șapte vertebre care încep de la baza craniului includ gâtul și sunt cunoscute drept coloană cervicală. Spondiloza este durerea de gât care apare în această parte a coloanei vertebrale.

Spondiloza cervicală este cauzată de modificările legate de vârstă în țesutul osos al coloanei vertebrale. Aceste modificări sunt complet normale și apar la toate persoanele în vârstă. Aproximativ jumătate dintre persoanele de vârstă mijlocie și persoanele în vârstă au oase degenerative la nivelul coloanei vertebrale, dar nu au simptome iritante sau dureroase.

grafica persoana care se tine de dupa gat din cauza spndilozii cervicale

Kinetoterapia este o opțiune de tratament nechirurgical pe care o recomandă medicii

Când o persoană vizitează un ortoped cu dureri de gât, primul pas, după un istoric medical, este ca medicul să efectueze examinări clinice ale umerilor, gâtului, brațelor și picioarelor. Testează puterea mâinilor și a degetelor, puterea atingerii, reflexele, fluxul sanguin, bătăile inimii, echilibrul mersului și multe altele. Apoi face o istorie de durere.

Când un medic diagnostichează spondiloza cervicală, pacienților li se administrează o varietate de tratamente, în funcție de severitatea afecțiunii. În cele mai multe cazuri, tratamentul spondilozei cervicale este nechirurgical. În prima fază a tratamentului, medicul prescrie mai multe medicamente pentru a calma atât durerea, cât și inflamația. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul și naproxenul sunt adesea prescrise împreună cu acetaminofenul pentru ameliorarea durerii. Medicamente precum ciclobenzaprina sau carisoprodolul sunt utilizate pentru a trata spasmele musculare dureroase.

Alte metode pentru vindecarea durerii de gât: Sfaturile medicilor

Kinetoterapia este o opțiune de tratament nechirurgical pe care o recomandă medicii. Exercițiile specifice pot ajuta la ameliorarea durerii și la întărirea și întinderea mușchilor slabi. Tratamentele la domiciliu pentru spondiloza cervicală includ utilizarea de scuturi pentru gât pentru a limita mișcarea gâtului, precum și masaj, comprese calde și reci pentru a calma durerea.

grafica persoana care se tine de dupa gat din cauza spndilozii cervicale

Când o persoană vizitează un ortoped cu dureri de gât, primul pas, după un istoric medical, este ca medicul să efectueze examinări clinice ale umerilor, gâtului, brațelor și picioarelor

Injecțiile cu steroizi sunt, de asemenea, o modalitate de a reduce inflamația și durerea la nivelul gâtului, ceea ce este foarte rar și recomandat de medici pentru anumite afecțiuni.

Chirurgia nu este utilizată de obicei pentru spondiloza cervicală decât dacă afecțiunea este specifică. De exemplu, atunci când măduva spinării și nervii sunt sub presiune și pacientul are simptome neurologice progresive, cum ar fi slăbiciune a brațului și amorțeală.

Un tratament pentru spondiloza cervicala scris pe forum nu presupune o intervenție chirurgicală. Operația poate fi recomandată doar dacă ai dureri severe care nu se ameliorează cu tratamente nechirurgicale. Cu toate acestea, unii pacienți cu dureri severe de gât nu vor fi candidați pentru o intervenție chirurgicală. Acest fapt se poate datora naturii larg răspândite a osteoartritei lor și altor probleme medicale sau altor cauze ale durerii lor, cum ar fi fibromialgia.

femeie care se tine de gat din cauza spondilozei cervicale

Tratamentele la domiciliu pentru spondiloza cervicală includ utilizarea de scuturi pentru gât pentru a limita mișcarea gâtului, precum și masaj, comprese calde și reci pentru a calma durerea


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *