Prima pagină » Sanatate » Tratament sinuzită forum: Cum te poți trata acasă?

Tratament sinuzită forum: Cum te poți trata acasă?

03 mai 2022, 11:12,
BZI.ro, în Sanatate

Atunci când ești în căutarea unui tratament a sinuzitei pe forum puteți apela și la remediile naturiste. Printre cele mai recomandate leacuri se numără ceaiul de coada șoricelului, echinaceea sau ceaiul de mușețel. De cele mai multe ori, afecțiunea se poate recunoaște dacă se manifestă prin nas înfundat ce durează mai mult de o săptămână.

Sinuzita este inflamarea acută sau cronică a învelișului mucos ce tapetează cavitatea sinusală. De obicei aceasta este cauza cea mai frecventă a durerilor de cap, ce pot fi tratate și cu ajutorul plantei ochiului boului.

Tratament sinuzită forum – remedii naturale 

Pentru tratarea sinuzitei trebuie să consultați medicul specialist ORL. Pe baza diagnosticului, acesta vă poate recomanda cel mai potrivit tratament. În funcție de constatarea doctorului, tratarea sinuzitei se poate realiza cu ajutorul medicamentelor, chirurgical sau prin remedii naturale. Pentru a reduce inflamarea sinusurilor și menținerea căilor de drenaj libere, medicul vă poate recomanda un tratament medicamentos. În cazul în care sinuzita este una alergică, doctorul vă poate indica să faceți imunoterapie. De asemenea, în cazuri mai avansate puteți face injecții cu corticosteroizi. 

Tratamentul chirurgical vi-l poate recomanda în cazul unei sinuzite cronice ce are ca scop drenarea eficientă a sinusurilor nazale. Totodată, alături de medicamente, puteți opta și pentru remediile naturale, precum ceaiul de cimbru, coada șoricelului, mușețel, salvie, muguri de pin sau ienupăr. Fiind considerat un antimicrobian natural, ceaiul de ghimbir vă poate ajuta la eliminarea infecției din sinusuri. De asemenea, acesta are proprietăți antivirale, antiinflamatoare și antiseptice. Un alt leac naturist este și echinaceea ce crește imunitatea aparatului respirator și vă poate ajuta să preveniți sinuzita. Aceasta este benefică și pentru răceala la ovare. Totodată, inhalarea cu aburi și uleiuri esențiale vă poate ajuta la desfundarea căilor nazale și a sinusurilor. La nivelul nasului, a obrajilor și a frunții se pot aplica comprese calde pentru reducerea inflamației. Când suferiți de sinuzită este indicat să consumați cât mai multe lichide, să vă feriți de frig, de aerul uscat și de expunerea la fum sau a unor alergeni nocivi.

Cum se manifestă sinuzita?

În funcție de tipul și gravitatea afecțiunii, simptomele pot fi diferite, însă în cele mai multe cazuri, acestea sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli. Ele pot include oboseală, nas înfundat, senzație de presiune în zona sinusurilor, simț al mirosului scăzut și secreții nazale de culoare verzuie sau galbenă. În cazuri mai grave, persoana în cauză poate manifesta febră, respirație urât mirositoare, dureri de cap și dentare. Dacă simptomele persistă mai mult de 12 săptămâni, poate fi vorba de o sinuzită cronică. În cazul celor mici, simptomele pot include febră mai mare de 39 de grade, tuse ce persistă mai mult de 10 zile și secreții nazale cu mucus dens și închis la culoare. 

Dacă observați că cel mic prezintă dureri maxilare, febră mai mare de 38 de grade și sângerări nazale, acesta trebuie dus de urgență la medic. Simptomele mai pot include frisoane, insomnie și dureri spontane în regiunea sinusului la palpare. Printre cauzele acesteia se numără deviația de sept, alergiile, umezeala, gazele toxice din aer, rinita și aerul condiționat. De asemenea, sinuzita poate fi produsă și din cauza unei răceli obișnuite ce migrează către sinusuri. Dacă răceala persistă mai mult de o săptămână și se manifestă prin nas înfundat și dureri de cap, poate fi vorba de o sinuzită.

Din moment ce sunteți în căutarea unui tratament al sinuzitei pe forum, trebuie să luați în considerare ceaiul de ghimbir. Acesta este de mare ajutor în cazul acestei afecțiuni, eliminând infecția din sinusuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *