Prima pagină » Coronavirus » Tratament revoluționar anti-COVID19, propus de Vir Bio și GSK
Tratament revoluționar anti-COVID19, propus de Vir Bio și GSK

Tratament revoluționar anti-COVID19, propus de Vir Bio și GSK

02 sept. 2020, 11:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Vir Biotechnology și GlaxoSmithKline (GSK) propun un tratament revoluționar anti-COVID19. Acestea anunță administrarea primului tratament unui pacient săptămâna trecută într-un studiu clinic de fază II / III cu VIR-7831, un anticorp monoclonal complet uman împotriva COVID-19. Studiul evaluează terapia ca tratament precoce pentru pacienții cu COVID-19 cu risc crescut de spitalizare.

Celor de la VIR Bio și GSK li se alătură o serie de alte companii, inclusiv Regeneron Pharmaceuticals, în testarea anticorpilor monoclonali împotriva COVID-19. Regeneron, împreună cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA (NIAID), a lansat la sfârșitul lunii iulie studiul de fază III al REGN-COV2, o combinație cu doi anticorpi împotriva SARS-CoV-2.

Tratament revoluționar anti-COVID19, propus de Vir Bio și GSK

Acest tratament este diferit de cel cu plasmă convalescentă care a primit recent autorizația de utilizare de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente. Terapia cu anticorpi cu plasmă convalescentă ia plasma sanguină colectată de la pacienții care s-au recuperat din COVID-19, folosind anticorpii lor împotriva virusului ca tratament.

În terapia cu anticorpi monoclonali, se izolează anticorpii din celulele imune și îi depistează pentru afinitatea lor pentru virusul SARS-CoV-2 și îi concentrează într-un tratament terapeutic. Deși nu este un vaccin, se crede că oferă o rezistență potențială și eficacitate împotriva infecțiilor pentru o perioadă limitată de timp, poate până la trei luni.

Testare pe 1.300 de pacienți

Studiul Vir-GSK COMET-ICE intenționează să adune aproximativ 1.300 de pacienți la nivel global care au simptome timpurii de infecție. Scopul este de a evalua VIR-7831, un anticorp monoclonal cu doză unică, pentru a vedea dacă poate preveni spitalizarea din cauza bolii. Aceștia se așteaptă la rezultate înainte de sfârșitul anului, cu date complete în primul trimestru al anului 2021 și, eventual, acces la tratament în prima jumătate a anului 2021.

„Ne dorim tratarea celor cu boală timpurie COVID-19, astfel încât să nu devină mai gravă. Este esențial atât pentru pacienți, cât și pentru societate. Sistemele spitalicești sunt copleșite în întreaga lume, noile infecții continuând să depășească resursele deja limitate. Acest studiu este conceput pentru a demonstra dacă VIR-7831 poate reduce în mod semnificativ nevoia de spitalizare la persoanele cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă sau cei cu afecțiuni preexistente, cum ar fi bolile de plămâni sau bolile de inimă”, a spus George Scangos, director executiv al Vir.

Ce este COMET-ICE

Studiile preclinice cu VIR-7831 arată afinitate pentru proteina SARS-CoV-2 spike (S) și au demonstrat o potență ridicată în neutralizarea virusului. Acest lucru sugerează cel puțin o barieră ridicată la rezistență și o capacitate de a recruta celule imune de a ucide celulele deja infectate. Anticorpul a fost, de asemenea, conceput pentru a îmbunătăți disponibilitatea anticorpului la plămâni.

COMET-ICE are două părți. Primul va acționa ca o evaluare la om pentru siguranță și dozare. Acesta va testa siguranța și tolerabilitatea unei singure perfuzii intravenoase de 500 mg (IV) de VIR-7831 comparativ cu placebo pe o perioadă de 14 zile la pacienții nespitalizați. După finalizarea primei părți, faza de extindere va determina dacă reduce nevoia de spitalizare. Acesta va testa siguranța și eficacitatea unei singure perfuzii IV de VIR-7831 sau placebo la aproximativ 1.300 de pacienți nespitalizați din întreaga lume. Obiectivul principal de eficacitate este procentul pacienților cu COVID-19 ușor sau moderat care se agravează, așa cum este definit ca nevoia de spitalizare sau deces, în termen de 29 de zile de la randomizare.

Programul de dezvoltare clinică COMET are încă două studii planificate, unul pentru pacienții spitalizați grav bolnavi și altul pentru profilaxia infecției simptomatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`