Prima pagină » Sanatate » Tratament rapid pentru tendinită – Cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni?
Tratament rapid pentru tendinită – Cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni?

Tratament rapid pentru tendinită – Cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni?

24 feb. 2025, 11:44,
în Sanatate

Există mai multe opțiuni de tratament rapid pentru tendinită, care vizează ameliorarea durerii și reducerea inflamațiilor.

Tendinita este o inflamație a tendoanelor, care poate să apară la cot, umăr, genunchi, degetul mare, tendonul lui Ahile. Aceasta este dureroasă și apare de cele mai multe ori din cauza activităților repetitive.

Opțiuni de tratament rapid pentru tendinită

Prima opțiune este tratamentul medicamentos, unde medicul specialist îți poate prescrie analgezice pentru ameliorarea durerilor și antiinflamatoare pentru controlul durerii. Se poate decide injectarea produselor pentru reducerea umflăturilor, însă acest lucru poate fi decis doar de medic și vizează persoanele cu tendinită acută.

Se pot lua și suplimente pentru articulații, mușchi și oase din farmacii, însă cu recomandarea unui specialist.

O altă opțiune o reprezintă fizioterapia și kinetoterapie, unde, cu ajutorul unui terapeut vei învăța să faci un program de exerciții personalizate, care să întindă și să întărească zona musculo-tendonală inflamată, pentru a obține controlul zonei afectate.

Dacă îți dorești un tratament pe care să îl faci acasă, odihna este foarte importantă ca țesuturile să se vindece, iar tendoanele să nu mai fie solicitate, însă asta nu înseamnă că trebuie să ai o inactivitate totală. Medicul îți poate recomanda să utilizezi produse pentru compresia zonelor inflamate, precum fașele și benzile elastice, ca să ameliorezi durerile.

De asemenea, inflamația poate fi redusă prin poziționarea și menținerea mâinii sau a piciorului mai sus de inimă sau aplicarea de gheață pe zona inflamată câteva minute pe zi, în mai multe reprize.

Se pot lua și suplimente alimentare special create pentru a întări mușchii și a unor vitamine și minerale, însă nu pot înlocui un stil de viață sănătos.

Cum ai putea să previi tendinita

Tendinita ar putea fi prevenită dacă se elimina cauzele ei. De exemplu, cei care fac tendinită din cauza activităților sportive, ar trebui să se încălzească mai bine și să crească doar în mod treptat nivelul de intensitate al antrenamentelor, astfel încât mușchii să devină flexibili și puternici pas cu pas. Cu toate acestea, nu ar trebui neglijat nici purtarea unui echipament adecvat pentru a desfășura o activitate sănătoasă.

Dacă ai un episod de tendinită, te poți asigura ulterior că nu te vei mai răni dacă faci o încălzire corectă a mușchilor înainte de antrenament, utilizând tehnici corecte. De asemenea, dacă a fost cauzată de modul în care îți desfășori activitatea la birou, o postură corectă și alternarea perioadelor în care stai cu cele de mișcare, pot evita sarcinile solicitante pentru tendoane și îți pot oferi confort. Scaunul ergonomic și ajustarea mobilierului pentru protejarea tendoanelor și a articulațiilor, pot fi de asemenea, factori importanți pentru sănătatea organismului.

Recuperarea poate dura câteva săptămâni sau luni dacă o ai, iar cea mai bună modalitate de a preveni acest lucru este să eviți activitățile care ar putea duce la suprasolicitarea tendoanelor. Dar dacă acest lucru nu este posibil și remediile menționate la domiciliu nu au avut efect, este important să ceri ajutorul unui specialist.

Pentru că aceasta este o inflamație ce afectează tendoanele și durerile pot fi destul de mari, tratamentul rapid pentru tendinită poate viza o combinație de terapii, menite să amelioreze simptomele neplăcute și dobândirea confortului.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Ministrul Energiei Bogdan Ivan și-a donat 20% din salariu statului român: "Prima dată eu, apoi ei!"
Playsport.ro
Moștenirea între donație și vânzare-cumpărare. Cum lași proprietăți copiilor ca să nu le piardă, simplu și eficient
Evz.ro
Românii din fotoliile de lux, chemați la arme. Ce prevede noul proiect de lege
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Cel mai bogat oraş din România nu este Bucureşti, cum cred mulţi. Are mai puţin de 50.000 de locuitori, dar un buget de 343 de milioane de lei pe an
Dailybusiness.ro
Lene pe bani publici: bugetarii din România, codașii Europei la productivitate, arată un STUDIU al Uniunii Europene
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 iulie 2025
11 iulie 2025