Persoanele care suferă de hiperuremie caută un tratament pentru uree crescută, rapid și eficient. Specialiștii sunt de părere că alimentația este una dintre cele mai importante modalități de a avea o sănătate de fier.
Un metabolism care funcționează în parametri normali ține bolile și suferințele la distanță.
Ce efecte are acidul în exces
În momentul în care ureea și creatinina depășesc valorilele normale pot indica anumite semne ale rinichilor afectați. Acidul uric este o substanță, cunoscută ca și un deșeu natural, care provine din digestia proteinelor din alimentație. Purinele din diferitele alimente nu pot fi asimilate de către metabolism și se transformă în cristale care se depun, de cele mai multe ori, pe pereții vaselor sangvine.
Acestea produc dureri puternice, boli la nivelul inimii, al rinichilor și al tractului renal, dar pot dezvolta si afectiuni ale oaselor, preum artroza si guta. Potrivit medicilor specialiști, nivelul crescut de uree se datorează dietelor necorespunzătoare, a unei vieți sedentare, obezitate, stres sau cauze ereditare. Boli precum diabetul, psoriazisul sau bolile de inimă favorizează creșterea acidului uric din sânge.
Tratament naturist pentru uree crescută
Hipeuremia, așa cum este denumită în cărțile de specialitate, este o boală destul de gravă ce afectează, în primul rând sistemul renal. Pot apărea calculii biliari și incontinența urinară, iar netratată, duce la insuficiență renală cronică.
Unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru uree serică crescută este mătasea de porumb. O lingură din acest produs uscat se mărunțește într-o cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat și se consumă de 2-3 ori pe zi. În funcție de gusturi și plăceri, se pot adaugă și codițe de cireșe amare care să intensifice aroma. Acest tratament pentru uree crescută se urmează de 2 ori pe an.
Efecte deosebite în eliminarea rapidă a ureei din sânge îl are și consumul de ceapă. Se poate face decoct din 3 cepe mari care se dau prin răzătoare și se adaugă la un litru de apă. Se beau două căni de amestec pe zi, una dimineața şi una seara. Ceaiul de ceapă cu miere de albine are multiple proprietăți, însă, puțini sunt cei care știu ca poate trata calculii biliari si durerile provocate de clostridium.
100 g ceapă se toacă şi se fierbe timp de 15 minute într-un vas acoperit, la foc mic. Se strecoară, iar peste lichidul de culoare gălbuie se adaugă mierea. Este recomandat a fi consumat seara, înainte de culcare.
Ceaiul de gălbenele este un remediu din bătrâni pentru a trata si ameliora durerile abdominale, dar are și efectul de a dizolva calculii biliari. Se poate consuma de două ori pe zi, timp de 14 zile.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai rapide tratamente pentru uree crescută care vindecă efectele adverse ale acestei afecțiuni și păstrează corpul la distanță în fața bolilor ce pot apărea din cauza hiperurimiei.