Prima pagină » Informații utile » Tratament pentru unghii. Cum să ți le îngrijești singură, chiar la tine acasă

Tratament pentru unghii. Cum să ți le îngrijești singură, chiar la tine acasă

30 iul. 2024, 11:04,
BZI.ro, în Informații utile

Există pentru remedii naturiste spre care puteți opta, din ingrediente naturale, sănătoase și la îndemâna oricui. Tratamentul pentru unghii ar trebui să facă parte din rutine voastră, pentru niște unghii frumoase, puternice și sănătoase.

Metode de tratament pentru unghii, acasă

Precum tenul sau părul, și unghiile necesită atenție și îngrijire specială. Asta, cu atât mai mult, dacă sunteți o persoană care se confruntă cu unghii rupte, casante, exfoliante și scurte. Următoarele variante de tratamente naturiste sunt ideale pentru creșterea și întărirea unghiilor.

Lămâia este extrem de benefică pentru creșterea și întărirea unghiilor. Puteți folosi o felie de lămâie cu o grosime mai mare, pe care o veți masa de unghiile de la mâini și de la picioare, cel puțin o dată pe zi. După 5 minute, clătiți unghiile cu apă caldă. Această procedură le va și menține curate și fără bacterii.

Uleiul de cocos, fiind o bună sursă de vitamine E, favorizează creșterea lor. Masați-vă unghiile cu acest ulei seara, înainte de culcare și veți și surprinse de rezultate.

Colagenul este un agent important care ajută la creșterea unghiilor și vitalizarea unghiilor. Un aliment bogat în colagen este portocala. Aceasta poate ține la distanță infecțiile. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți câteva grame de suc de portocale natural în care vă înmuiați picioarele pentru 10 minute. Apoi le clătiți cu apă caldă. Încercați să faceți această procedură o dată pe zi pentru rezultate.

În cazul unghiilor deteriorate, uleiul de măsline este soluția. Datorită faptului că este ușor permeabil, uleiul de măsline poate ajunge în stratul interior al unghiilor și calmează și reduce uscăciunea. Trebuie doar să încălziți puțin uleiul de măsline virgin și să vă masați ușor unghiile și cuticulele cu el, timp de 5 minute. Apoi vă acoperiți mâinile cu mănuși pe tot parcursul nopții. Acesta stimulează și circulația sângelui, ajutând la creșterea unghiilor.

Ce alimente trebuie să consumăm pentru o bună sănătate a unghiilor

Biotina este o vitamină care stimulează creșterea unghiilor și a părului. Alimente bogate în această vitamină sunt bananele și avocado. Încercați să le integrați în alimentație pentru niște unghii sănătoase și puternice. Există și suplimente de biotină, însă consultați-vă cu medicul înainte de a le administra.

Legume cu frunze verzi sunt, de asemenea, extrem de benefice. Acestea, în special spanacul, sunt bogate în acid folic sau vitamina B9, care aduc un mare aport în creșterea și întărirea unghiilor. O porție de verdeață pe zi este suficientă.

În ceea ce privește propria bucătărie, surprinzător este faptul că și cojile de ouă pot fi folosite. Așa că în loc să le aruncați după ce ați gătit, puteți să le folosiți pentru îngrijirea unghiilor. Pisați cojile până se formează o pastă, după care aplicați-o pe unghii și așteptați pentru 20-30 de minute. Conținutul de calciu va ajuta la creștere și întărire.

O mască din miere și lămâie e benefică și în acest caz. Aceasta va combate infecțiile bacteriene și fungice și ajută la menținerea sănătății unghiilor și cuticulelor. Masca trebuie lăsată să acționeze pentru 15-20 de minute, după care clătiți bine.

Seleniul este un mineral care favorizează creșterea unghiilor. Usturoiul, bogat în acest mineral, poate fi aplicat o dată pe săptămână pe unghii, frecându-le cu o bucată tăiată din el.

Există diverse tratamente pentru unghii pe care le puteți încerca acasă. Tot ce trebuie să faceți este să le alegeți pe cele potrivite pentru voi și să nu neglijați unghiile, întrucât și ele necesită atenție și îngrijire din partea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *