Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tratament pentru pui de găină bolnavi. Iată o listă cu 10 tratamente naturiste, care vor avea efect garantat

Tratament pentru pui de găină bolnavi. Iată o listă cu 10 tratamente naturiste, care vor avea efect garantat

20 aug. 2021, 11:12,
în Stiri si curiozitati

Sunteți în căutarea unui tratament pentru pui de găină bolnavi? Ați găsit locul perfect. V-am pregătit o listă cu zece tratamente naturiste, care să prevină cele mai grave boli ale puilor.

Dacă tratamentele sunt aplicate încă din prima zi de viață a puilor de găină, nu veți risca să se îmbolnăvească și să moară. În acest fel, problemele cu păsările vor dispărea și vă veți putea bucura de găini sănătoase și fericite. De precizat este că aceste tratmente nu vor funcționa, dacă nu veți acorda o atenție deosebită și asupra celorlalte nevoi ale păsărilor. De exemplu, dacă lăsați puii de găină în ploaie sau dacă nu le acordați furaje de calitate, aceștia vor avea probleme constant.

Tratament pentru pui de găină bolnavi

Adesea, puii de găină se pot confrunta cu coccidioza. Lăsată netratată, aceasta poate afecta toate păsările pe care le dețineți. Pentru a nu folosi antibiotice, vă recomand zece tratamente naturiste, pe bază de ierburi aromatice și condimente.

Piperul negru

Piperul negru este antioxidant, anti-inflamator si antibacterian. Conține multe vitamine și nutrienți, care ajută la eliminarea toxinelor. Fiindcă puii de găină pot dezvolta cu ușurință probleme respiratorii, este necesar să puneți piper măcinat în mâncarea și în apa lor de băut. În acest fel, preveniți eventualele probleme respiratorii. La fiecare 10 kg de mâncare, adăugați o jumătate de lingură de piper măcinat.

Turmericul

Turmericul este bun pentru creșterea imunității păsărilor, deoarece este un puternic anti-inflamator și un antibiotic natural. Puteți adăuga o lingură de turmeric la fiecare 10 kg de furaje. Acesta va proteja puiul de găină de eventuale infecții.

Scorțișoara, tratament pentru pui de găină bolnavi

Scorțioara are menirea de a reduce inflamațiile. De asemenea, este antibacteriană și antioxidantă. La fiecare porție de mâncare, puneți o lingură de scorțișoară.

Oregano

Cunoscut ca un antibiotic puternic, uleiul de oregano poate fi adăugat în apa păsărilor. În cazul în care nu vă este la îndemână să vă procurați uleiul, cultivați în grădină oregano și puneți-l în țarcul puilor. Aceștia îl vor ciuguli și vor evita eventualele probleme pe care le pot întâmpina de-a lungul vieții, precum: coccidioza, E.Coli, griva aviară si bronșita.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este perfect pentru combaterea viermilor intestinali la păsări. În plus, arde viermii care aung în sistemul digestiv și poate mări producția de ouă. Frecvent, adăugați o lingură de ardei iute în apa sau în hrana păsărilor.

Sarea

În dieta păsărilor nu este recomandată prea multă sare, însă când este cald afară, și păsările suferă. De aceea, cu sare, zahăr și praf de copt, le puteți prepara o băutură revigorantă.

Adăugați un sfert de liguriță de sare, o lingură și jumătate de zahăr și un sfert de linguriță de praf de copt. Aceasta este o soluție excelentă pentru păsările extenuate de căldură.

Usturoiul, tratament pentru pui de găină bolnavi

Usturiul îmbunătățește sistemul imunitar și pe cel respirator, fiind un bun antibiotic. Acesta va ține la distanță căpușele păduchii, dar și alți paraziți. De asemenea, adăugând usturoi în mod regulat la mâncare, poate fi redus mirosul de găinaț.

Ghimbirul

Este indicat în cazul răcelilor, având proprietăți anti-inflamatorii și anti-virale. Totodată, acesta este folosit și în tratarea infecțiilor aparatului digestiv. În cazul în care păsările nu au poftă de mâncare, puteți să le dați ghimbir. În acest fel, este posibil să le revină apetitul.

Oțetul de mere, tratament pentru pui de găină bolnavi

Puteți introduce oțet de mere în alementația puilor de găină. Acesta se adaugă în apa de băut, ajutând astfel la absorbția de calciu a păsărilor. Cred că ați observat deja că găinile fac mia puține ouă, dacă nu au suficient calciu.

Ceai împotriva problemelor aparatului respirator

Dacă observați că găinile au răcit, preparați-le un ceai de rădăcină de Astragalus sau oregano. Lăsați-l să fiarbă aproximativ patru minute și apoi adăugați: mușețel, lavandă, ulei de mentă, turmeric, scorțișoară și piper. Nu este recomandat să adăugați mai mult de un vârf de linguriță din fiecare. Acesta trebuie băut de pui cât este călduț.

Folosind aceste tratamente naturiste, puteți preveni bolile grave ale puilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *