Din moment ce simți furnicături trebuie să administrezi un tratament pentru picior amorțit. Pierderea simțurilor la nivelul picioarelor poate semnala o afecțiune gravă. Amorțeala poate fi însoțită și de senzații precum înțepături.
Amorțeala se poate simți de la genunchi în jos sau în orice zonă a corpului. În cazul în care amorțeala persistă și nu este cauzată de modul în care ai dormit există posibilitatea să suferi de o afecțiune. De cele mai multe ori, această senzație apare din cauza sclerozei multiple. Lezarea nervilor sau statul prelungit într-o poziție anume poate provoca amorțeala și umflarea piciorului.
De ce amorțește piciorul: Cele mai frecvente cauze care provoacă acest disconfort
Amorțeala piciorului la nivelul pulpei sau frigerea tălpilor poate fi provocată de consumul excesiv de alcool. Acest disconfort poate fi provocat și din cauza unei entorse. O serie de sindroame precum cel de tunel carpian, Guillan-Barre sau persoanele care suferă de autism pot simți acest disconfort.
Femeile gravide sau cele care se apropie de perioada de menopauză pot prezenta furnicături atât la nivelul picioarelor, cât și la nivelul mâinilor. De asemenea, pot apărea și bătături la nivelul degetelor și a tălpilor. Atunci când amorțeala provoacă dificultăți de vorbire sau perturbă câmpul vizual poate fi vorba de un accident vascular cerebral. În aceste momente, amorțeala este însoțită de dureri mari de cap și chiar pierderea cunoștinței.
Pentru depistarea cauzei ce a provocat disconfortul trebuie efectuate o serie de analize. Unul dintre cele mai solicitate teste sunt hemograma și testarea hormonilor tiroidieni. De asemenea, pentru a depista cauza disconfortului trebuie evaluat și nivelul de vitamină B12.
Atunci când există o suspiciune a bolii Lyme, medicul poate solicita efectuarea unui test RMN. Foarte indicat este și consultul unui reumatolog. Tratamentul pentru amorțeală variază în funcție de cauza și afecțiunea ce a provocat acest disconfort. Dacă simți și o sensibilitate la nivelul genunchiului trebuie să te adresezi de urgență la un specialist.
Tratament pentru picior amorțit: Comprese și remedii folosite din cele mai vechi timpuri
În cazul în care suferi de o afecțiune gravă, tratamentul poate include și fizioterapie sau intervenție terapeutică. Dacă o persoană care suferă de diabet prezintă acest simptom trebuie să-și regleze glicemia. Există și o serie de soluții comune care ar putea să amelioreze disconfortul.
Printre cele mai recomandate soluții pentru ameliorarea amorțelii este mersul pe jos și ridicarea pe vârful picioarelor. Specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în fier, acestea reușesc să amelioreze amorțeala și disconfortul.
Din cele mai vechi timpuri erau folosite compresele cu ardei iuți. Acestea stimulau circulația sângelui, astfel scăpând de amorțeală. În perioada în care suferi de acest disconfort trebuie să eviți mâncărurile din carne de porc, cele grase și băuturile alcoolice.
Terapii pentru ameliorarea amorțelii: Yoga și exerciții cu mingea de cauciuc
Este indicat să frecventezi sportul, îndeosebi exerciții fizice pentru spate și picioare. Unul dintre cele mai utile este cel cu spatele la perete. De asemenea, antrenorii de fitness au observat că exercițiile cu mingea de cauciuc au un efect benefic asupra picioarelor și a coloanei vertebrale.
Amorțeala poate apărea și din cauza unor vicii. Astfel, pentru a reduce simptomul trebuie să renunți la fumat și la consumul de alcool. Simultan cu tratamentul poți să apelezi la mai multe tehnici de relaxare, precum yoga. Această tehnică te scapă de nervozitatea acumulată de peste zi și de starea tensionată. Din moment ce mușchii și corpul tău sunt relaxați, fiind într-o armonie totală, senzația de amorțeală va dispărea.
Un tratament pentru picior amorțit trebuie să fie administrat doar după consultul unui medic. Acesta trebuie îmbinat cu o serie de remedii naturiste dar și exerciții fizice. Masajul picioarelor este un leac foarte eficient pentru a scăpa de amorțeală. Pentru spori eficiența acestuia trebuie să eviți statul în aceeași poziție.