Prima pagină » Sanatate » Tratament pentru picioare umflate: Cum să scapi de această problemă stresantă

Tratament pentru picioare umflate: Cum să scapi de această problemă stresantă

15 iul. 2021, 11:23,
în Sanatate

Problema picioarelor umflate afectează din ce în ce mai multă lume și atunci mulți usnt cei care caută tratamente sau remedii pentru a scăpa de asta.

Picioarele umflate sunt caracterizate de acumularea de lichide la nivelul picioarelor. Această colectare de lichid în exces oriunde în corp este cunoscută sub numele de edem. Astfel, piciorul sau doar o parte a acestuia poate fi mai mare decât normal.

La cele mai multe perosnae care se confruntă cu problema picioarelor umflate, acestea apar în principal la nivelul gleznelor şi al gambelor, cu extinderi treptate şi în alte părţi ale corpului, pe coapse, pe pleoape, în zona din jurul ochilor şi pe partea dorsală a mâinilor şi a labelor picioarelor.

Umflarea picioarelor este cauzată în cele mai multe cazuri de excesul în greutatea corporală şi apar mai frecvent în a doua jumătate a zilei, fiind favorizate de statul prelungit în picioare.

persoană care picioarele umflate

Simptome ale picioare umflate

Picioarele umflate pot reprezenta un simptom al unei boli sau leziuni care afectează picioarele sau tot organismul.

Statul în picioare prelungit sau poziţia aşezată prelungită poate determina umflări minore și temporare ale picioarelor.

Edemele mai grave pot fi rezultatul unor leziuni precum entorse sau fracturi osoase sau a unei condiţii medicale precum insuficienţa cardiacă sau artrita.

Umflarea picioarelor poate fi și un semn al unei afecţiuni grave precum insuficienţa cardiacă.

În plus, infecţiile osoase sau a pielii şi ţesuturilor moi de la nivelul picioarelor se pot extinde în tot organismul şi produc şoc şi insuficienţe de organ.

În multe cazuri, umflarea picioarelor vine la pachet și cu alte simptome, de la simple amorțeli în acea zonă, până la senzația de arsură, dureri, vânătăi, mâncărime, roşeaţă, rigiditate, furnicături sau alte senzaţii neobişnuite sau sensibilitate.

persoană care picioarele umflate

Tratament pentru picioare umflate: Ce medicamente poate prescrie medicul

Tratamentul pentru picioare umflate diferă în funcție de cauza acestuia.

În cazul în care umflarea picioarelor este cauzată de o afecțiune medicală, precum insuficiența cardiacă congestivă, medicul va prescrie medicamente diuretice. Acestea acționează asupra rinichilor, stimulând eliminarea lichidelor din corp.

Daca umflarea picioarelor este cauzată de o afecțiune medicală care suferi de mai multă vreme, precum poliartrita reumatoidă, tratamentul prescris de medic poate consta în anumite medicamente antiinflamatoare, mai ales dacă umflarea picioarelor este dureroasă.

persoană care picioarele umflate

Remedii naturiste pentru picioare umflate

În cazul în care umflarea picioarelor este cauzată de retenția de lichide, există mai multe remedii naturiste pentru a scăpa de această problemă.

O variantă des folosită de cei care au probleme cu pcioarele umflate este ceaiul diuretic, care ajută la eliminarea excesului de lichide din țesuturi, reducând astfel sindromul de picioare umflate.

Unul dintre ceaiurile cel mai des folosite în acest scop este cel de păpădie. Asta deoarece compușii din păpădie stimulează activitatea rinichilor și crește frecvența urinărilor.Un alt diuretic natural este păducelul. Această plantă este un puternic diuretic, putând reduce acumularea de lichide în țesuturi. Mai mult, nutrienții din păducel stimulează excreția de urină.

Pătrunjelul poate fi folosit ca diuretic de persoanele care nu tolerează foarte bine medicamentele diuretice. Acesta ajută în privința volumului de urină.

persoană care picioarele umflate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`