Prima pagină » Sanatate » Tratament pentru junghi la inimă. Boli care provoacă disconfortul

Tratament pentru junghi la inimă. Boli care provoacă disconfortul

19 aug. 2022, 12:53,
în Sanatate

În ultima perioadă tot mai multe persoane sunt interesate de tratament pentru junghi la inimă. Adesea, durerea în regiunea inimii este atribuită bolilor pur cardiace, fără măcar a bănui că motivul real este complet diferit. Modul în care se manifestă sindromul durerii depinde de cauzele și nivelul de progresie a bolii.

Un junghi la inimă poate apărea și în timpul manifestării unor boli pulmonare precum astmul bronșic și pneumotoraxul. Crizele de astm provoacă durere în toată cavitatea toracică. Printre principalele cauze ale atacurilor de durere în zona inimii se numără și patologia vaselor peripulmonare. Ele cresc în timpul inspirației cu formarea de tuse cu embolism pulmonar, hipertensiune pulmonară cu presiune crescută în sistemul vascular care furnizează sânge plămânilor. Bolile vasculare dureroase includ un anevrism de aortă cu disecție cu o leziune caracteristică a vaselor mari. Această condiție de urgență poate reprezenta o amenințare pentru viața unei persoane. În acest caz, durerea este simțită mai întâi în regiunea inimii și se mișcă treptat în jos pe abdomen. Tensiunea arterială a pacientului scade brusc, apare tahicardie și își pierde cunoștința. Un exemplu clasic de apariție a unui junghi în zona pieptului poate fi osteocondroza, care apare la nivelul coloanei toracice și cervicale. Durerea seamănă cu atacurile de angină cu iradiere la omoplat și brațul stâng.

femeie care se tine de inima din cauza durerii

Intensitatea crește o dată cu tensiunea nervoasă și efortul fizic

Tratament pentru junghi la inimă. Ce afecțiuni sunt semnalate de acest simptom

Durerea ascuțită înjunghiată la inimă este caracteristică nevralgiei intercostale, sindromul Tietze. Apare la nivelul articulațiilor și spațiilor dintre coaste și devine mai intensă la inhalare. Pacientul nu poate respira adânc, se observă o respirație superficială. Pentru a vindeca patologia, sunt prescrise medicamente puternice antiinflamatoare și analgezice.

O afecțiune extrem de dureroasă în regiunea inimii se caracterizează prin inflamarea fibrelor musculare ale pieptului și spatelui. Seamănă cu durerea acută similară în nevralgia intercostală și osteocondroză. O senzație mai puțin dureroasă este caracterizată de zona zoster, care apare ca urmare a infecției organismului cu virusul herpesului.

barbat care se tine de inima din cauza durerii

Apăsarea și durerea ascuțită în zona inimii apare o dată cu angina pectorală

În acest caz, terminațiile nervoase sunt afectate, apar erupții cutanate caracteristice pe piele, care devine sensibilă, iar acest întreg tablou clinic este însoțit de durere acută în piept. Durerea înjunghiată poate apărea o dată cu atacuri de panică, tulburări nervoase de diverse etiologii. Categoria acestor pacienți este adesea tânără, cu un sistem nervos instabil, cu o stare depresivă după stres. În acest caz, durerea poate apărea spontan sau poate fi sistematică.

Din ce cauză apare durerea ascuțită în piept. Cum se manifestă infarctul miocardic

Apăsarea și durerea ascuțită în zona inimii apare o dată cu angina pectorală, care este principalul prevestitor al dezvoltării bolii coronariene. De obicei, durerea radiază către umăr, mâna stângă și degetul mic și se poate extinde și către maxilar.

medic care asculta cu ajutorul unui stetoscop inima unui barbat

Un junghi la inimă poate apărea și în timpul manifestării unor boli pulmonare precum astmul bronșic și pneumotoraxul

Intensitatea crește o dată cu tensiunea nervoasă și efortul fizic. Apare ca urmare a vasospasmului coronarian și a aportului insuficient de oxigen a mușchiului inimii, din cauza aterosclerozei. Durerea poate dispărea de la sine după ce pacientul se odihnește.

Printre cele mai periculoase boli ale inimii asociate cu sistemul cardiovascular al corpului se distinge infarctul miocardic. Apare ca urmare a blocării arterei coronare de către o placă aterosclerotică și a încetării alimentării cu sânge a unei secțiuni a mușchiului inimii. În acest caz, apare necroza și o parte din mușchi moare.

Un tratament pentru junghi la inimă trebuie administrat cât mai repede. Junghiul este un simptom care se manifestă în infarctul miocardic și provoacă slăbiciune severă, lipsă de aer, disconfort care se extinde la brațul stâng, înconjoară umărul și este simțit chiar și sub omoplatul stâng. Disconfortul poate fi simțit uneori în gât, maxilar, se poate forma departe de zona inimii. Uneori temperatura crește. O persoană simte o transpirație rece, începe dificultăți de respirație, în unele cazuri greață. Durerea din spatele sternului apare în cazul patologiilor cardiace de etiologie inflamatorie, acestea includ endocardita, miocardita și pericardita. Apar după boli cauzate de infecții virale și bacteriene.

medic care asculta cu ajutorul unui stetoscop inima unei femei

O afecțiune extrem de dureroasă în regiunea inimii se caracterizează prin inflamarea fibrelor musculare ale pieptului și spatelui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`