Numeroase persoane se întreabă ce tratament există pentru durerea în capul pieptului. În rândurile care urmează vă vom explica ce poate însemna această durere și câteva soluții. Totuși, trebuie să reții faptul că, pentru a avea un diagnostic corect și complet, trebuie să apelezi la ajutor de specialitate.
În altă ordine de idei, dacă te confrunți cu alte tipuri de dureri, această hartă a durerilor de cap este ceea ce cauți. Durerile de cap pot deveni cronice și pot strica în mod semnificativ viața, afectând performanța unei persoane și funcționarea normală în societate
Ce reprezintă durerea în capul pieptului
Durerea toracică este cunoscută sub numele de angină, sau mai popular, durerea în capul pieptului, și se manifestă atunci când mușchiul inimii nu primește suficient sânge bogat în oxigen. Sensația de angină pectorală poate fi resimțită sub forma unei presiuni în zona pieptului, însă simptomele pot apărea și în umeri, brațe, gât, maxilar, abdomen sau spate. Uneori, durerea toracică poate fi interpretată ca o senzație similară cu cea a indigestiei. În anumite situații, persoanele pot să nu resimtă nicio durere, dar să prezinte alte simptome precum dificultăți în respirație sau oboseală.
Durerea în piept nu reprezintă în sine o afecțiune, ci mai degrabă un simptom al unei probleme cardiace, de obicei asociate cu boala coronariană. Există diverse tipuri de dureri în piept, precum cele stabile, instabile și durerea provocată de un spasm al arterei coronare (angina Prinzmetal).
Angina apare de obicei atunci când una sau mai multe artere coronare sunt înguste sau blocate. Această durere în piept poate, de asemenea, să fie un semn al bolii microvasculare coronariene (MVD), o afecțiune cardiacă care afectează cele mai mici artere coronare ale inimii și care este mai des întâlnită la femei decât la bărbați. Trebuie să înțelegi că unele boli asociate cu astfel de dureri pot constitui un motiv de pensionare pe caz de boală.
Tratament pentru durerea în capul pieptului
Durerea în piept poate fi gestionată prin intermediul medicamentelor, procedurilor neinvazive, intervențiilor chirurgicale sau prin combinarea acestor metode. Modalitatea de tratament este determinată de cauză și gravitatea durerii în piept.
De exemplu, în cazul durerii în piept cauzate de probleme cardiace, se pot utiliza:
- Medicamente precum nitroglicerina și alte substanțe care dilată arterele parțial înfundate, medicamente care dizolvă cheagurile sau anticoagulante.
- Cateterism cardiac, o procedură în care baloane sau stenturi sunt introduse pentru a deschide arterele înfundate.
- Repararea chirurgicală a arterelor, cunoscută și sub numele de bypass coronarian.
Durerea în piept poate avea și alte origini, care pot fi tratate astfel:
- Utilizarea medicamentelor antiacide sau aplicarea unor proceduri specifice pentru tratarea refluxului gastroesofagian și a arsurilor stomacale.
- Administrarea de medicamente anxiolitice pentru tratarea durerilor toracice asociate cu atacurile de panică.
Trebuie să știi faptul că durerea în capul pieptului poate anunța afecțiuni precum: infarctul, disecţia de aorta, pericardita, arsuri stomacale, tulburări de deglutiţie, probleme biliare sau pancreatice. Așadar, înainte de a-ți administrata tratament pentru durerea în capul pieptului este bine să apelezi la ajutorul unui medic specialist.