Prima pagină » Sanatate » Tratament pentru dezumflarea ganglionilor. Cum să scapi de inflamație și afecțiunile semnalate de deranj

Tratament pentru dezumflarea ganglionilor. Cum să scapi de inflamație și afecțiunile semnalate de deranj

21 iul. 2022, 15:20,
în Sanatate

Disconfortul în gât provocat de limfadenită poate fi vindecată folosind un tratament pentru dezumflarea ganglionilor. Inflamația ganglionilor limfatici reprezintă leziunea lor inflamatorie specifică sau nespecifică. Se dezvoltă atunci când diverse microorganisme precum bacterii, ciuperci, viruși sau toxinele acestora intră în sistemul limfatic.

În cele mai multe cazuri, inflamația ganglionilor limfatici nu este o boală independentă, ci apare în timpul proceselor patologice în diferite organe și sisteme ale corpului. Cel mai adesea simptomul este însoțit de boli infecțioase. Cu toate acestea, inflamația pe termen lung a ganglionilor limfatici, tratamentul necorespunzător sau absența acestuia pot duce la tranziția limfadenitei într-o patologie independentă. Astfel, lipsa unei intervenții în timp util poate duce și la dezvoltarea unor complicații grave care îți vor pune sănătatea în pericol.

femeie care se tine de gat din cauza inflamarii ganglionilor

Cel mai adesea simptomul este însoțit de boli infecțioase

Inflamația ganglionilor limfatici poate fi nespecifică și specifică.  Afecțiuni care pot provoca manifestarea disconfortului din gât

Tot mai mulți specialiști spun că inflamația ganglionilor este nespecifică și specifică, însă puțini pacienți înțeleg la ce se referă această clasificare. Limfadenita nespecifică este cauzată cel mai adesea de bacterii piogene, adică stafilococi, streptococi, de produsele lor metabolice și de degradarea țesuturilor. Pe când inflamația nespecifică a ganglionilor limfatici însoțește adesea mai multe patologii.

Printre cele mai frecvente patologii semnalate de acest simptom sunt procesele purulente limitate și difuze, adică abces și flegmon. De asemenea, tromboflebita și ulcerele trofice fac parte din grupul inflamației nespecifice.

femeie care se tine de gat din cauza inflamarii ganglionilor

Astfel, lipsa unei intervenții în timp util poate duce și la dezvoltarea unor complicații grave care îți vor pune sănătatea în pericol

Printre bolile care provoacă inflamarea ganglionilor se numără și osteomielita, carie, boli ale organelor ORL, precum otita medie, stomatita, amigdalita și chiar boli de piele. Unii copii suferă de acest simptom deoarece au infecții ale copilăriei precum scarlatină sau oreion.

Cauza limfadenitei specifice sunt agenții patogeni care provoacă anumite infecții. Acest tip de inflamație însoțește boli precum tuberculoză, sifilis, gonoree, ciuma, HIV și SIDA.  Limfadenopatie reprezintă o creștere a ganglionilor limfatici, nu întotdeauna însoțită de inflamație. Afecțiunea poate apărea cu neoplasme maligne, reacții alergice sau patologii autoimune.

Tratament pentru dezumflarea ganglionilor. Terapiile pe care trebuie să le urmezi și dieta sugerată de specialiști

Având în vedere focalizarea primară existentă de infecție, este necesară eliminarea acesteia. Pentru a efectua acest lucru este necesară o terapie antibacteriană. Adică administrarea de antibiotice cu spectru larg sau, dacă este identificat agentul patogen, acțiune dirijată.  Foarte recomandați de către specialiști sunt și agenții antivirali, cu etiologie virală a bolii.

Pentru a scăpa de afecțiune este foarte important să administrezi în paralel cu terapia prescrisă și medicamente antiinflamatoare. Acestea sunt indicate pentru a calma durerea, pentru a reduce temperatura și pentru a îmbunătăți starea generală.

medic care verfica gatul unei persoane

Inflamația ganglionilor limfatici reprezintă leziunea lor inflamatorie specifică sau nespecifică

Unele persoane sunt încurajate să ia și antihistaminice. Acestea sunt în principal prescrise pentru a reduce permeabilitatea capilară și pentru a reduce umflarea. Însă pentru a scăpa definitiv de acest simptom extrem de neplăcut, medicii apelează la o terapie de detoxifiere. Aceasta se realizează pe cale enterală, adică prin a administra pe cale orală medicamentele sau parenterală prin picurare intravenoasă. Această terapie este eficientă pentru eliminarea produselor de descompunere bacteriană și a toxinelor din organism.

Pe lângă metodele medicale de tratare a limfadenitei, se utilizează kinetoterapie. Cele mai eficiente proceduri este cea UHF, iradiere ultravioletă, magnetoterapie, electroforeză și expunere cu laser. Pacientului cu inflamație a ganglionilor limfatici i se recomandă o dietă bună, cu un conținut echilibrat de proteine, grăsimi și carbohidrați, și multe lichide. Este necesar să consumați o cantitate suficientă de vitamine și oligoelemente.

În cazul în care este constată ineficacitatea terapiei conservatoare în caz de tratament pentru dezumflarea ganglionilor, este indicat intervenția chirurgicală. Sub anestezie locală sau generală, conținutul și țesuturile nodului afectat sunt îndepărtate. Materialul chirurgical este trimis pentru examen histologic. Un dren este introdus în rană pentru a scurge conținutul. După câteva zile, drenajul este îndepărtat, marginile plăgii sunt suturate.

medic care verifica gatul unui copil

Unii copii suferă de acest simptom deoarece au infecții ale copilăriei precum scarlatină sau oreion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024