Prima pagină » Sanatate » Tratament pentru amorțirea mâinilor și picioarelor. Ce recomandă medicii

Tratament pentru amorțirea mâinilor și picioarelor. Ce recomandă medicii

20 iul. 2022, 13:48,
în Sanatate

Cauți un tratament eficient pentru amorțirea mâinilor și picioarelor? Iată care sunt recomandările medicilor și ce măsuri trebuie să iei.

Amorțeala este un simptom frecvent, caracterizat prin pierderea simțurilor în anumite zone ale corpului, fiind adesea însoțit de furnicături. În ceea ce privește amorțirea mâinilor, cele mai multe persoane se confruntă cu durere și mici înțepături, manifestări generate de sindromul de tunel carpian. Un picior amorțit înseamnă, de regulă, că există leziuni ale nervilor sau indică neuropatia diabetică. Cu toate acestea, există numeroase cauze care pot duce la mâini și picioare amorțite.

Dacă senzația de amorțeală persistă, este necesar să iei legătura cu un medic, pentru a stabili diagnosticul corect și pentru a primi un tratament adecvat.

un picior amortit

Amorțeala este un simptom frecvent, caracterizat prin pierderea simțurilor în anumite zone ale corpului, fiind adesea însoțit de furnicături.

Tratament pentru amorțirea mâinilor și picioarelor

Tratamentul este diferit, în funcție de cauza care a determinat apariția amorțelii în mâini și picioare. În cazul în care vorbim despre spondiloză cervicală sau alte procese degenerative osteoarticulare, precum hernia de disc sau sindromul tunelului carpian, este indicată fizioterapia sau intervenția terapeutică reparatorie chirurgicală.

Dacă vorbim despre persoanele care suferă de diabet, esențială este reglarea nivelului glicemic, prin intermediul medicației și a dietei. Dacă nu se iau măsuri, se poate ajunge la parestezii și, implicit, la pierderea sensibilității dureroase în mâini și picioare. În acest fel, pacienții pot să se rănească, fără ca măcar să realizeze acest lucru, putând favoriza apariția complicațiilor.

Tratamentul medicamentos pentru amorțeala pe termen lung include: antidepresive (unele medicamente sunt eficiente în cazul fibromialgiei), corticosteroizi (contribuie la calmarea inflamației cronice și a amorțelii asociate sclerozei multiple, de exemplu) și medicamente care blochează sau schimbă semnalele transmitse de nervi (acestea sunt eficiente în cazul fibromialgiei, sclerozei multiple și neuropatiei diabetice).

Pentru amorțeala mâinilor, de exemplu, foarte bune sunt și remediile naturiste. Prima pe listă se află acupunctura, care constă în injecții cu venin de albine în punctele dureroase sau în punctele de acupunctură. Mai mult, un rol important îl au și unguentele pe bază de venin de albine. Cu ajutorul acestora, se realizează fricționări în fiecare seară, înainte de culcare, timp de șapte zile, cu pauză de zece zile. Tratamentul se poate relua în același ritm. Și infuzia cu ceai de coada-racului poate fi de ajutor. Se prepară dintr-o linguriță de plantă la 200 de mililitri de apă clocotită și se lasă la infuzat zece minute. Se recomandă consumul a două căni pe zi. Același efect, de dezmorțire a mâinilor, îl are și lemnul dulce. Din acesta, se prepară o infuzie, care se bea de trei ori pe zi.

o mana amortita

Dacă vorbim despre persoanele care suferă de diabet, esențială este reglarea nivelului glicemic, prin intermediul medicației și a dietei.

Cauzele amorțelii din mâini și picioare

Amorțeala mâinilor și picioarelor este determinată de lezarea nervilor și de compresia, apărută în urma statului prelungit în aceeași poziție. De asemenea, aceasta mai este provocată și de: alcoolism, sindrom de tunel carpian, compresie osoasă cauzată de artroză, diabet, fibromialgie, lupus, sindrom Guillan-Barre, hernie de disc, carență de vitamina B12, afecțiuni tiroidiene, boala Lyme, scleroză multiplă, accident vascular cerebral, tumori cerebrale, compresia unui nerv periferic, sciatică, zona zoster, vasculită.

Amorțeala poate fi cauzată și de unele medicamente, în special cele care tratează cancerul sau crizele (convulsiile). În această categorie se mai află și medicamentele pentru afecțiunile inimii ori cele pentru hipertensiunea arterială.

masaj la un picior amortit

Amorțeala mâinilor și picioarelor este determinată de lezarea nervilor și de compresia, apărută în urma statului prelungit în aceeași poziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *