Prima pagină » Sanatate » Tratament pentru amețeli la bătrâni. Cum să previi complicațiile provocate de disconfort

Tratament pentru amețeli la bătrâni. Cum să previi complicațiile provocate de disconfort

03 feb. 2023, 16:53,
în Sanatate

De la o vârstă, tot mai multe persoane au nevoie de tratament pentru amețeli la bătrâni. În practica neurologică, vertijul este una dintre cele mai frecvente plângeri ale pacienților. Pentru persoanele în vârstă, dezorientarea în spațiu poate fi o problemă serioasă. Amețelile cresc riscul de cădere și de rănire, afecțiunea este adesea însoțită de fobii, depresie, deteriorarea funcțiilor auditive și vizuale.

Puteți scăpa de sindromul neplăcut la orice vârstă. Este important să se stabilească cauza vertijului, cu atât mai mult cu cât uneori sunt boli periculoase care pot fi fatale. Un diagnostic complet și un tratament prompt pot preveni complicațiile grave.

Tratament pentru amețeli la bătrâni. Testele necesare pentru diagnostic și pastilele recomandate de medici

Vertijul este un simptom al aproximativ 100 de boli diferite. Diagnosticul complet poate dezvălui cauza reală a vertijului la persoanele în vârstă. Pacienții sunt evaluați cu o tomografie computerizată, ecografie vasculară, ECG și EEG, videonistagmografie, teste vestibulare, stabilometrie, teste instrumentale vizuale și auditive și teste de laborator.

Un regim de tratament pentru vertij poate include terapie medicamentoasă, terapie fizică, exerciții terapeutice și masaje sau o dietă individualizată. În cele mai multe cazuri, tratamentul vertijului la o persoană în vârstă se efectuează în ambulatoriu. Spitalizarea este necesară dacă se suspectează un accident vascular cerebral sau o leziune cerebrală.

După examinare, pacientul va trebui să se supună unei terapii de lungă durată care implică utilizarea de medicamente precum „Vazobral”, acesta îmbunătățește circulația sângelui, dilatând în același timp vasele cerebrale pentru o mai bună aprovizionare cu oxigen.

„Memoplant” sau „Cavinton” previne ischemia și îmbunătățește metabolismul tisular. De asemenea, sunt folosite antidepresivele pentru tratarea tulburărilor de anxietate. De asemenea, Beta Vitrin și Vestibo au un efect de succes asupra sistemului vestibular și a receptorilor urechii interne.

De ce apare vertijul? Simptomele provocate de afecțiune

Trei sisteme corporale sunt responsabile de orientarea în spațiu: sistemul vizual, vestibular și tactil. Apariția unui vertij sever este un indiciu al unei lipse de coerență în funcționarea acestor sisteme. Rezultatul este o senzație de rotație imaginară a obiectelor din jur sau a propriului corp.

Episoadele pe termen scurt și sporadice de dezorientare cauzate de suprasolicitare, înfometare, intoxicație sau o schimbare bruscă de poziție dispar de obicei de la sine și fără consecințe. Condiții mai periculoase apar în cazul vertijului patologic, când vertijul se manifestă pe fondul unor boli progresive.

Printre afecțiuni se numără diabet zaharat, tulburări circulatorii, leziuni traumatice sau inflamații ale urechii medii, osteocondroza, boli cardiovasculare, printre care hipertensiune arterială, aritmie și hipotensiune arterială. Amețelile pot apărea și din cauza unor boli ale sistemului nervos, precum encefalopatie, scleroză multiplă sau tumori cerebrale.

Atunci când pacientul simte simptome un tratament pentru amețeli la bătrâni este extrem de necesar. Uneori, atacurile de vertij și greață apar brusc și durează câteva minute, urmate de un sentiment de slăbiciune și de neputință totală. Persoanele în vârstă se tem adesea să iasă din casă de frică să nu-și piardă echilibrul și să nu cadă. Anxietatea crescută poate provoca amețeli psihogene. În aceste cazuri, pacientul poate avea nevoie de tratament psihologic în plus față de măsurile terapeutice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024