Prima pagină » Sanatate » Tratament naturist spondiloză cervicală. Recomandările specialiștilor

Tratament naturist spondiloză cervicală. Recomandările specialiștilor

19 apr. 2024, 12:08,
în Sanatate

Spondiloza cervicală sau în termeni medicali osteoartrita spinală apare din cauza modificărilor unor articulații ale coloanei vertebrale iar din fericire există un tratament naturist pentru spondiloză cervicală. În această patologie, vei resimți dureri în zona gâtului și a umerilor. Modificările articulațiilor apar odată cu înaintarea în vârstă și în anumite stări patologice.

Tratament naturist spondiloză cervicală. De ce apare patologia

Această afecțiune este des întâlnită la persoanele trecute de vârsta de 40 de ani și la persoanele care au un loc de muncă solicitant fizic. Această patologie este rezultatul îmbătrânirii, când oasele și ligamentele degenerează. De asemenea și genele au o implicație foarte mare în această stare patologică. Puteți fi predispus la uzura excesivă a articulațiilor și a discurilor, astfel încât, dacă cineva din familia dvs. are sau a avut spondiloză, este posibil să dezvoltați dureri de spate sau de gât legate de spondiloză.

În cele din urmă, modul în care trăiți ar putea duce la spondiloza. Fumatul, de exemplu, vă afectează în mod negativ discurile și poate cauza degenerarea acestora mai repede. Ce se întâmpla de fapt? Fumatul scade cantitatea de apă din discuri, iar apa face parte din ceea ce ajuta discurile sa absoarbă mișcarea. Cu conținut redus de apă, discurile intervertebrale se pot uza mai devreme. Sedentarismul și obezitatea pot duce și ele la spondiloză cervicală. Dat fiind faptul că vertebrele susțin greutatea corpului, acestea sunt mai predispuse la a se fractura. Cele cervicale susțin greutatea capului, asta înseamnă că la o persoană sedentară sau supraponderală ele pot fi distruse mai ușor și se poate ajunge la spondiloză cervicală.

Ce recomandă specialiștii să folosim acasă pentru a o trata

În funcție de ce parte a coloanei vertebrale este afectată de spondiloză, tratamentele pot diferi în eficiență și simplitate. De exemplu, spondiloza cervicală poate fi tratată eficient cu exerciții și aplicarea unui guler cervical. În cazurile rare, pacienții pot fi supuși unei anumite intervenții chirurgicale pentru a obține o ușurare completă a simptomelor de spondiloză.

Specialiștii în sănătate menționează că tratamentele naturiste își pot face efectul în cazurile de spondiloză cervicală necomplicate. Medicii recomandă câteva tratamente naturiste menite să vă îmbunătățească starea de sănătate. Preparatele pe bază de salcie albă (aspirina, în varianta de PLAFAR) sunt ideale pentru atenuarea inflamației și pentru ușurarea mișcărilor gâtului. Pentru atenuarea stresului și pentru detensionarea mușchilor, sunt indicate produsele pe bază de valeriană, de arnică sau de călin. De asemenea, de ajutor este aplicarea alternativă de comprese reci și calde, timp de 20 de minute. Compresa caldă are un rol calmant și se lasă 3 minute. Cea rece are rol antiinflamator și se ține un minut. Pe lângă acestea și exercițiile fizice pot fi un tratament naturist pentru spondiloza cervicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`