Prima pagină » Sanatate » Tratament naturist pentru viermișori intestinali la copii

Tratament naturist pentru viermișori intestinali la copii

11 mart. 2022, 13:42,
B, , h, , în Sanatate

Pentru ca tratamentele pentru viermișori la copii să dea roade, părinții trebuie să acorde atenție și la igiena micuților. Paraziții intestinali se pot răspândi foarte ușor prin ingerare sau inhalare. Cele mai frecvente simptome în cazul copiilor sunt: greața, lipsa poftei de mâncare, pierderea în greutate sau pruritul anal. Usturoiul, zeama de lămâie și semințele de dovleac sunt cele mai răspândite remedii naturale pentru acești paraziți.

Medicația pentru viermii intestinali trebuie repetată după trei săptămâni, aceasta fiind de obicei în două doze. Tratamentul trebuie urmat de toți membrii familiei din cauză că parazitul este foarte contagios.

Tratament pentru viermișori intestinali la copii – cele mai răspândite remedii

Tratarea acestui parazit intestinal trebuie să fie în asociere cu igiena. Medicul specialist vă poate recomanda un tratament medicamentos potrivit pentru cel mic. Însă, pe lângă acesta, în tratarea paraziților se pot folosi și remedii naturiste. Cele mai frecvente tratamente naturiste sunt usturoiul crud, zeama de lămâie și semințele de dovleac. 

Zeama de lămâie este potrivită pentru combaterea acestora deoarece schimbă pH-ul organismului și face ca supraviețuirea paraziților să fie mai dificilă. De asemena, semințele de dovleac conțin minerale, vitamine, zinc și fosfor ce sunt benefice împotriva viermilor intestinali. Acestea se consumă pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Usturoiul conține o substanță ce este benefică în paralizarea paraziților. Totodată și cimbrul este recomandat în combaterea acestora, deoarece are proprietăți antibacteriene și duce la un mediu nefavorabil pentru viermii intestinali. Pentru cei mici sunt recomandate ceaiurile din cimbru.

Cauze, simptome și sfaturi de prevenție

Viermișorii se pot transmite atât prin inhalare, cât și prin ingerarea ouălor. Fiind de dimensiuni microscopice, aceștia se pot răspândi foarte ușor, dacă nu este respectată o igienă corespunzătoare. Sunt des întâlniți la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. De cele mai multe ori, copii pot fi asimptomatici, însă de obicei aceștia se manifestă prin tulburări ale somnului, o stare de iritare sau neliniște, dureri abdominale și mâncărimi în zona anusului. În funcție de tipul parazitului intestinal, simptomele pot fi diferite. Printre simptome mai pot fi prezente și greața, anemia, vărsăturile sau scăderea bruscă în greutate. 

Cele mai întâlnite tipuri de viermișori la copii sunt: giardioza, limbricul și oxiurii. De obicei, limbricul este asimptomatic și se transmit prin apa contaminată, fructele și legumele nespălate sau mâinile murdare. Principalele simptome la copii, în cazul giardiozei sunt luarea în greutate și deficitul de creștere. Acestea pot apărea și dispărea pentru o perioadă mai lungă de timp. Infectarea cu oxiuri se produce din cauza mâinilor murdare și a alimentelor contaminate. Cele mai frecvente simptome ale acestui tip de viermișori sunt pruritul anal, scăderea în greutate și lipsa poftei de mâncare.

Trebuie acordată o atenție sporită asupra igienei unghiilor, pentru că acest parazit se ascunde de cele mai multe ori sub unchii. De asemenea, părinții trebuie să acorde atenție si asupra legumelor și fructelor pe care cei mici le consumă, acestea să fie spălate.

Printre alte tratamente naturiste pentru viermișorii intestinali la copii se mai numără și ceaiul de frunze de hrean, uleiul de măsline cu usturoi și laptele cu menta. Aceste remedii pot fi ținute o dată cu tratamentul medicamentos pentru o eficiență mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *