Prima pagină » Sanatate » Tratament naturist pentru ficat gras. Boala care se poate transforma în ciroză
Tratament naturist pentru ficat gras. Boala care se poate transforma în ciroză

Tratament naturist pentru ficat gras. Boala care se poate transforma în ciroză

11 oct. 2023, 12:55,
în Sanatate

Steatoza hepatică, denumită popular “ficat gras”, este o tulburare în care se acumulează grăsime în exces în ficat. Potrivit studiilor, până la 25 la sută din populația mondială ar suferi de această boală. Deși steatoza hepatică este adesea asimptomatică, dacă nu este ținută sub control, poate duce la fibroza hepatică sau insuficiența hepatică, iar în decursul mai multor ani, se poate transforma în ciroză.

Prezența unei anumite cantități de grăsime în ficat este normală, dar dacă aceasta constituie mai mult de 10 procente din greutatea ficatului, atunci avem de-a face cu o steatoza hepatică, iar riscul de dezvolta complicații mai grave este unul ridicat. Obezitatea, rezistența la insulină și diabetul de tip 2 sunt afecțiunile cel mai des legate de boala ficatului gras. De asemenea, aceasta poate fi provocată de consumul excesiv de alcool, anumite medicamente și hepatita virală. În unele cazuri, există și o predispoziție ereditară de a dezvolta această boală.

Tratament naturist pentru ficat gras

Există anumite remedii naturale care pot ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice și controlarea simptomelor asociate ficatului gras.

Una dintre cele mai bune strategii pentru tratarea acestei boli este pierderea în greutate. Pierderea în greutate poate contribui la reducerea grăsimii din ficat, deoarece obezitatea este un factor comun în apariția acestei afecțiuni. Poți gestiona simptomele ficatului gras, printr-o dietă corespunzătoare și exerciții fizice efectuate zilnic. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și poate ajuta la reducerea inflamației hepatice. Consumul regulat de ceai verde poate îmbunătăți sănătatea ficatului și reduce riscul de a a dezvolta o boală hepatică. Studiile au demonstrat că armurariul este un tratament natural cu proprietăți de protecție hepatică. Suplimentele cu armurariu pot reduce inflamația hepatică și ajută la îmbunătățirea funcției hepatice.

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea grăsimii din ficat și la creșterea sensibilității la insulină. Încearcă să faci 30 de minute sau mai mult de exerciții moderate în fiecare zi, precum mersul rapid sau ciclismul. Boala hepatică poate fi gestionată printr-o dietă bogată în fibre și săracă în zahăr și grăsimi saturate. Consumă multe fructe proaspete, cereale nutritive, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Reducerea consumului de alcool poate ajuta de asemenea, deoarece alcoolul este un factor favorizant în apariția bolii hepatice. Dacă decizi să consumi alcool, fă-o cu moderație și consultă-ți medicul cu privire la cantitățile acceptabile. Este crucial să dormi suficient, deoarece lipsa de somn a fost asociată cu un risc crescut de boală hepatică. Stabilește-ți o rutină a somnului și încearcă să dormi 7-8 ore în fiecare noapte.

Alimente recomandate în caz de steatoză hepatică

Pe lângă remediile menționate mai sus, există câteva alimente care pot fi foarte utile în tratarea bolii hepatice. Peștele bogat în acizi grași omega-3, precum somonul, sardinele și macroul, poate ajuta la reducerea inflamației hepatice. Fructele de pădure, precum afinele și zmeura, sunt bogate în antioxidanți și pot ajuta la reducerea inflamației hepatice. Verdețurile cu frunze, precum spanacul și varza kale, sunt bogate în fibre și antioxidanți, care pot ajuta la reducerea grăsimii hepatice. Oleaginoasele, precum nucile și migdalele, sunt bogate în grăsimi sănătoase ce pot ajuta la reducerea inflamației hepatice.

Cea mai bună modalitate de a corecta un ficat gras este de a trata problemele subiacente. Aceasta poate implica gestionarea nivelurilor de zahăr din sânge în cazul diabetului, reducerea greutății prin intermediul unui echilbru între o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate, și, dacă este necesar, reducerea sau renunțarea la consumul de alcool. De asemenea, la recomandarea medicului, pot fi administrate diverse medicamente pentru a ține sub control această boală. Prin combinarea remediilor naturiste, îmbunătățirea regimului alimentar, precum și prin modificările legate de stil de viață, poți reduce riscul de complicații, îmbunătățindu-ți totodată starea generală de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025